Ogenj uničil igralnici v vrtcu Čriček

V torek dopoldne je domnevno zaradi nepazljivosti pri izvajanju vročih del ob prenovi zagorelo v vrtcu Čriček v Kromberku. Kljub hitremu posredovanju novogoriških poklicnih in prostovoljnih gasilcev je nastala precejšnja škoda. Enega od delavcev so zaradi vdihavanja dima odpeljali v bolnišnico.

V torkovem požaru v vrtcu v Kromberku je nastala velika 
materialna škoda.
V torkovem požaru v vrtcu v Kromberku je nastala velika materialna škoda. 

V vrtcu Čriček v Kromberku so poletne počitnice, ko je objekt sicer zaprt, izkoristili za prenovo. A v torek dopoldne se je med gradbenimi deli očitno malce zalomilo, saj je zagorelo v eni od igralnic.

Kot so ugotovili novogoriški policisti in kriminalisti, je do požara prišlo med izvajanjem gradbenih del, natančneje med prenovo tal v eni od igralnic. Ko je zagorelo, so bili v objektu trije delavci ene od gospodarskih družb, ki kot podizvajalec v vrtcu izvaja gradbena dela. Eden od delavcev je, takoj ko je izbruhnil požar, začel z gašenjem, vendar mu ognja ni uspelo pogasiti, sodelavca pa sta o požaru obvestila vzdrževalca objekta, ta pa gasilce.

Eden od delavcev je zaradi vdihavanja dima izgubil zavest, zato so ga oskrbeli novogoriški reševalci, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico. Tam so ugotovili, da ni življenjsko ogrožen.

Po prvih ocenah je zaradi požara v dveh igralnicah, hodniku in na inventarju nastala velika škoda. Policisti so o požaru in delovni nezgodi 29-letnega delavca, državljana Kosova, poleg preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriškega tožilstva obvestili tudi delovno inšpekcijo. Novogoriški policisti in kriminalisti pa v skladu z usmeritvami tožilstva primer še naprej intenzivno preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.


Najbolj brano