Neugledni zid ob igrišču so spremenili v galerijo na prostem

Na otroškem igrišču pod Beblerjevo ulico na Markovcu je bilo v soboto živahno. Na pobudo Krajevne skupnosti Žusterna, ki si pod sloganom “Bodi dosegljiv - na igrišču” prizadeva za urejanje igrišč v tem predelu Kopra, so otroci in odrasli s skupnimi močmi dotlej neuglednemu zidu ob igrišču priskrbeli lepši videz.

Ekipa med sobotno akcijo Foto: KS Žusterna
Ekipa med sobotno akcijo Foto: KS Žusterna

MARKOVEC > V KS Žusterna so si slogan “Bodi dosegljiv - na igrišču” omislili v želji, da bi otroci več časa preživeli na prostem ob skupni igri in športu in manj uporabljali sodobne elektronske medije. Starši in otroci iz te krajevne skupnosti so že lani uspešno poslikali zidove pri igrišču OŠ Antona Ukmarja, tokrat pa so, oboroženi s čopiči in lončki z barvami, zasedli igrišče pod Beblerjevo ulico.

Projekt sta finančno in organizacijsko podprli Mestna občina Koper in Marjetica Koper, ki je poskrbela za nabavo barv, čiščenje zidu in nanos bele barvne podlage.

Otrokom in njihovim odraslim pomočnikom so se pri ustvarjanju poslikav pridružili tudi člani navijaške skupine Tifozi Koper pod vodstvom Petra Karasa ter mojster grafitov iz Izole Danijel Gregorič.


Najbolj brano