Na meji bodo savne in jacuzziji

Velika gradbena jama ob trgovini Travel free shop in mesnici Ave na območju nekdanjega mejnega prehoda Škofije razkriva, da poslovnež Rajko Hrvatič nadaljuje s projektom za ureditev centra dobrega počutja. Pred časom je moral gradnjo prekiniti, kot sam pravi “zaradi napačnih načrtov in odločitev zdaj že bivšega projektanta”.

V kleti pod Travel free shopom in mesnico Ave bodo uredili savne 
in jacuzzije. Foto: Tomaž Primožic/FPA
V kleti pod Travel free shopom in mesnico Ave bodo uredili savne in jacuzzije. Foto: Tomaž Primožic/FPA

ŠKOFIJE > Nove poslovne načrte snuje le nekaj metrov nižje od svojega nekdanjega igralnega salona in hotela Carnevale, ki ga je pred leti prodal avstrijski družbi GI Invest.

“Dejavnost igralnih salonov je že leta precej nepredvidljiva. Večkrat so že nameravali spremeniti zakonodajo na področju iger na srečo, zato se mi ni zdelo poslovno in finančno smiselno, da bi vlagal visoke zneske v ta posel,” pravi domači podjetnik Rajko Hrvatič.

1,7

milijona evrov namerava Rajko Hrvatič vložiti v ureditev centra dobrega počutja na Škofijah

Rajko Hrvatič (Tomaž Primožič/FPA)

S ponudbo ciljajo zlasti na Italijane

V pritličnem prizidku in v kletnih prostorih pod trgovino Travel free shop in mesnico Ave (trgovski objekt je v njegovi lasti) namerava torej urediti približno 700 kvadratnih metrov velik center dobrega počutja s savnami in jacuzziji.

Vse kaže, da tudi tokrat ne gre vse gladko. Dela namreč spet stojijo. “Statiki in geomehaniki opravljajo izračune in se odločajo, ali je zaradi blatnega terena primerneje pri gradnji uporabiti pilote ali najti kakšno drugo rešitev,” razloge za upočasnitev opisuje Hrvatič.

(foto: Tomaž Primožič/FPA)

V naložbo je vložil približno 1,7 milijona evrov. Pravi, da so pri zasnovi sledili sodobnim evropskim trendom, zato bodo savne in jacuzziji ločeni za moške, pare in pomembne goste. “Ciljamo zlasti na Italijane, še posebej Tržačane. Že v Carnevalu smo opazili, da radi in pogosto zahajajo k nam, zato bo to naša tržna niša,” napoveduje.

Priložnost za zaposlitev bo dobilo približno deset ljudi. Če bo odslej šlo vse po načrtih, naj bi center odprli do konca leta.

V KS Škofije si želijo dodatnih informacij

Načrte na drugi strani mejnega prehoda, kjer je nameraval povečati gabarite pritličnih lokalov med restavracijo in Kompas shopom, je za zdaj postavil na stranski tir. “Lotil sem se drugih večjih projektov. V Ljubljani bomo konec leta začeli graditi 160 stanovanj, v avstrijskem Bad Kleinkirchheimu pa 50 hiš,” niza načrte.

Predsednik sveta krajevne skupnosti Škofije Matjaž Čok pravi, da s Hrvatičevimi projekti ob Travel free shopu uradno niso seznanjeni. “Vsakršne dodatne informacije bodo dobrodošle. Upamo, da bo pri gradnji upošteval vse smernice in bo objekt umeščen v razumen kontekst okolice,” se nadeja Čok.


Najbolj brano