Rizibizi je zdaj v centru Portoroža

Po dobrem desetletju delovanja na Bernardinu, v mirni rezidenčni in akademski četrti, se je restavracija Rizibizi preselila v središče Portoroža, nasproti upravne stavbe Splošne plovbe.

Foto:  Biljana Babič
Foto: Biljana Babič  

PORTOROŽ > Z delom so začeli predvčerajšnjim. “V Bernardin so gostje prihajali z namenom, tu, ob promenadi, pa bomo bolj vidni, nekoliko pa bomo prilagodili tudi naš koncept,” v en glas pravita Patricija in Tomaž Bevčič, someljejka in kuharski mojster, ki si bo veliko kuhinjo v novem Rizibiziju delil s kolegoma Martino Agapito in Jankom Franetičem. Novi Rizibizi ima dve prostorni terasi. Prek dneva - z delom bodo začeli opoldne - bodo stregli bistrojske jedi, tudi sušije, zvečer pa se bo Rizibizi prelevil v elegantno restavracijo, kakršno poznajo njihovi dosedanji gostje. Terasa, ki je obrnjena k morju, bo rezervirana za tiste, ki si bodo privoščili gastronomsko doživetje z degustacijskimi meniji, na terasi ob promenadi pa bo mogoče naročiti tudi zgolj en krožnik. In seveda vino iz njihove bogato založene vinoteke, v kateri je prek 300 različnih etiket. Rizibizi je včlanjen v mednarodno združenje mladih gostincev JRE, ima Michelinovo priporočilo in tri kuharske kape vodnika Gault Millau. Za zdaj, pravijo, bo Rizibizi odprt vsak dan od 12. do 24. ure. Na fotografiji ekipa Rizibizija (z leve): Janko Franetič, Martina Agapito, Sandra Matijašič Labignan, Patricija in Tomaž Bevčič ter Mitja Pušpan.


Najbolj brano