Primorski trojček blizu zaključnega turnirja

Sezona v prvi ženski balinarski ligi se je končala s pričakovanim slavjem ljubljanskega Krima. Pivški Oro Met se je veselil srebra, po napeti končnici pa so bron osvojile Desklanke. V moški superligi sta pred zaključnim turnirjem na sporedu še dva kroga.

Pivški Oro Met se je veselil srebra.
Pivški Oro Met se je veselil srebra. 

Z 19. naslovom prvakinj so balinarke ljubljanskega Krima potrdile prevlado. Edina resna grožnja za Krim, kjer dobra igra Idrijčanka Nina Volčina, je bil pivški Oro Met, ki je na koncu zaostal za tri točke, a ob posrečeni mešanici izkušenj in mladosti potrdil, da bi lahko zgodba v prihodnje dobila nadgradnjo. Alfa in omega pivškega balinanja Drago Štunf ter vodja ekipe Toni Trobec sta z dobrim delom v zadnjih letih nakazala, da ima tudi žensko balinanje na Primorskem prihodnost. Po zanimivem četveroboju za tretje mesto je odličje pripadlo Desklankam.

Bliža se razplet v moški superligi, zaključni turnir bo 12. in 13. junija v Postojni. Večino ekip čakata še po dve tekmi. Agrochem Hrast je z dvema visokima zmagama proti Koprčanom potrdil prvo mesto v skupini B. V skupini se je sežanska Skala se je v izdihljajih sobotnega obračuna srečno in spretno izvlekla iz krempljev Škofjeločanov in za napredovanje potrebuje le še točko.

Rezultati

Super liga, skupina A, 9. krog - Skala : Trata 14:12, Krim : Velenje Premogovnik 14:12, Postojna prosta. 10. krog - Trata : Skala 20:4, Velenje Premogovnik : Krim 14:12, Postojna prosta. Vrstni red: Velenje Premogovnik, Trata in Skala 10, Krim 2, Postojna 0 točk. Skupina B, 9. krog - Agrochem Hrast : Marjetica Koper 20:6, Aikea Antena : Ilirska Bistrica 0:26, Zabiče proste. 10. krog - Marjetica Koper : Agrochem Hrast 6:20, Ilirska Bistrica : Aikea Antena 26:0, Zabiče proste.

Vrstni red: Agrochem Hrast 12, Marjetica Koper 10, Ilirska Bistrica 8, Zabiče 6, Aikea Antena 0 točk.

Prva liga, članice 13. krog - Milje : Krim 4:20, Deskle : Agrochem Hrast 17:7, Bistrica : Kolektor Idrija 12:12, Šiška : Pivka Oro Met 7:17. 14. krog - Krim : Šiška 17:7, Pivka Oro Met : Bistrica 20:4, Kolektor Idrija : Deskle 17:7, Agrochem Hrast : Milje 20:4.

Končni vrstni red: Krim 26, Pivka Oro Met 23, Deskle in Agrochem Hrast 14, Kolektor Idrija in Bistrica 13, Milje 5, Šiška 4 točke.


Najbolj brano