Sosedski derbi brez pravega naboja

Zadnji dvoboj sezone ni odločal o ničemer, saj so si koprski rokometaši že pred to tekmo zagotovili končno peto mesto, izolska ekipa pa je izpadla. Derbi je sicer minil tudi ob prisotnosti gledalcev, vendar ob pričakovano gladki zmagi domačinov ni postregel z ničemer, kar bi bilo blizu ravni običajnega derbija.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Gostitelji so tekmo začeli brez trenerja Uroša Rapotca, ki je bil po koncu dvoboja z velenjskim Gorenjem kaznovan s tekmo prepovedi vodenja ekipe, sicer bi se kazen po nepotrebnem prenesla v naslednjo sezono. Tako je predsednik uprave koprskega kluba Nejc Poklar s položaja pomočnika trenerja napredoval na mesto glavnega trenerja. Rokometaši so mu precej olajšali delo, saj so prvi povedli in hitro ušli na visoko razliko. Sredi prvega polčasa so rumeno-modri vodili že za šest golov, pred odhodom na daljši odmor pa je razlika narasla na okroglih deset zadetkov.

Dvorana Bonifika, sodnika: Smolko in Knez.
Koper: Jelovčan, Logar, Štavar, Slatinek-Jovičić 4, Dolenc, Žagar 2, Pavlović 2, Poklar 11 (6), Konjević, Moljk 1, Smolnik, Muminović, Marič 1, Makuc 5, Kete 4, Breznikar 4.
Butan plin Izola: Kocjančič, Postogna, Jurič 4, Brumen, Smej, Gorela 8, Poberaj 2, Nikolić 2, Pernovšek 2, Demšar, Orbanič 1, Mijatović 1, Peharc, Bekrić.
Sedemmetrovke: Koper 7 (6), Butan Plin Izola -.
Izključitve: Koper 10, Butan Plin Izola 6 minut.
Rdeči karton: /.

Zdesetkana izolska vrsta po usodnem porazu v Mariboru ni več imela dovolj motiva, da bi se fanatično borila za vsako žogo. V dolgi in naporni sezoni je bilo v taboru Butan plina Izole preveč zdravstvenih težav, da bi se na zadnjem nastopu po nepotrebnem poškodoval še kdo. Tako se slika na igrišču tudi v drugem polčasu ni spremenila. Pri domačih se je v končnici dvoboja s serijo obramb izkazal še vratar Aleks Štavar, pa tudi sicer so bili rumeno-modri, pri katerih sta Staš Slatinek Jovičić in Rok Marić odigrala zadnjo tekmo, enostavno premočni za precej pomlajeno ekipo Izolanov. Tako je popoldan bolj minil v znamenju socializacije prisotnih ljubiteljev rokometa, ki se zaradi protikoronskih ukrepov niso smeli družiti več kot pol leta.

“Občutki so vrhunski, saj smo lepo zaključili sezono. Zame je bila ta tekma nekaj posebnega, ker je bila zadnja v koprskem dresu. Upam, da se bom še kdaj vrnil v koprski klub,” je po zmagi povedal Staš Slatinek Jovičić. “Načrtovali smo sezono končati, kot se spodobi - z eno dobro predstavo in mislim, da smo jo tudi pokazali. Zagotovo se bom spominjal Kopra in Bonifike, vseh treningov, lepih in manj lepih trenutkov, na vse mi ostaja en lep spomin. In kdo ve, morda se še kdaj vidimo, nikoli se ne ve,” je povedal Rok Marić.

“Kaj hočemo, izpadli smo. Na sosedskem obračunu smo bili še pod vtisom sredinega poraza v Mariboru. Izpad nas je malce potolkel, tako da nismo bili pravi, tudi utrujeni smo bili. Koprčani so bili tokrat za razred ali dva boljši,” je bil po koncu slabe volje igralec Izole Urh-Jakob Poberaj. “Škoda, kajti na začetku sezone smo imeli ekipo, ki bi lahko obstala v ligi. Toda postopno smo ostali brez toliko igralcev, da nismo mogli niti normalno trenirat. Morda bi morali za prihodnjo sezono tudi malce spremenit način vadbe, da naši mlajši igralci pridobijo na teži, saj smo v povprečju prelahki, kar se je poznalo tudi tokrat,” je zaključil vratar Izole Thomas Postogna.


Najbolj brano