“Primanjkuje nam enotnosti, povezanosti, spoštovanja skupnih vrednot”

Občina Divača je letos spominski dan na Kozjanah, ki ga praznuje v spomin na 13. marec 1943, ko so se pogumni borci Brkinske čete bojevali za svobodo in so prebivalci Kozjan občutili težo fašističnega terorja, obeležila na poseben način.

Spominsko prireditev v živo na Kozjanah so letos pospremili s 
spletno različico na Youtubovem kanalu Občine Divača.   Foto: Občina Divača
Spominsko prireditev v živo na Kozjanah so letos pospremili s spletno različico na Youtubovem kanalu Občine Divača.  Foto: Občina Divača

KOZJANE > Poleg pohoda - letos iz doline Suhorščice- so pripravili tudi spletno prireditev, ki je od danes predvajana na spletni strani občine in na Youtubovem kanalu Občine Divača.

Osrednji dogodek pa je bil na Kozjanah, kjer se je v soboto delegacija občine in združenja borcev pred spomenikom poklonila padlim in položila spominsko cvetje. Županja Alenka Štrucl Dovgan je v nagovoru poudarila: “Pogum in žrtvovanje borcev ne sme biti nikoli pozabljeno. Danes smo stalno nezadovoljni in vedno najdemo nekaj, nad čimer se pritožujemo. Ne zavedamo se, da smo lahko srečni, da živimo v miru, da živimo v svobodni državi, da govorimo svoj jezik in imamo svojo kulturo. Storiti moramo vse, da ta dragoceni mir ohranimo tudi za naše otroke in vnuke.” Ter dodala: “Poguma slovenskemu človeku nikoli ni manjkalo. A primanjkuje nam enotnosti, povezanosti, spoštovanja skupnih vrednot - tistih, ki nas povezujejo. Zato se ob spoštljivem spominu na upor proti okupatorju ozrimo v prihodnost, ki nam je skupna in hkrati usojena.”


Najbolj brano