Še (malo) se bodo tresli

Že v soboto popoldne bi si lahko nogometaši Tabora tudi matematično zagotovili obstanek med elito, a so jim v obračunu 33. kroga prve SNL gostje iz Celja izmaknili vse tri točke. Tako so vsaj za teden dni podaljšali negotovost v sežanskih vrstah.

Sežanci (v belih dresih) so se na tekmi s Celjani, na kateri so 
potrebovali le točko, spotaknili.
Sežanci (v belih dresih) so se na tekmi s Celjani, na kateri so potrebovali le točko, spotaknili. 

SEŽANA > Ker gre branilcem naslova iz Celja v letošnji sezoni pošteno za nohte, končni rezultat tekme niti ni presenetljiv, vendar slavje Štajercev ni bilo povsem zasluženo. Hitro so izkoristili majhno nespretnost povratnika med domači vratnici Adriana Renerja, ki je v osmi minuti močan strel Ivana Božića odbil naravnost na nogo Matica Vrbanca, to pa je bila na vsej tekmi praktično tudi edina prava nevarnost za sežanska vrata. “S psihološkega stališča nam je bilo zelo težko. Prvi polčas smo odigrali dokaj dobro in bili boljši nasprotnik. V nadaljevanju smo se v glavnem branili in tudi uspešno ubranili napadov domačinov,” je bil po dvoboju odkrit gostujoči trener Agron Šalja.

V zelo skromnih prvih 45 minutah so Kraševci skupaj spravili zgolj nekaj podaj v kazenski prostor Celjanov, kjer pa se ni niti enkrat pošteno zaiskrilo. Povsem drugače je bilo v nadaljevanju, ki ga je svojimi vložki popestrila precej izgubljena sodniška trojka pod vodstvom Ptujčana Stanka Glažarja. “Čeprav je trenutno v modi govoriti o sodnikih, tokrat njihovega dela ne bomo komentirali. Želimo jim vso srečo, tako kot jo tudi oni nam,” je bil v druženju z novinarji po tekmi diplomatski tehnični vodja Tabora, Igor Božič.

Prva prava priložnost v drugem polčasu se je po podaji iz kota ponudila Klemnu Nemaniču, a je njegov poskus z glavo Matjaž Rozman lepo ubranil, v skoku na odbito žogo pa je bil prenizek Dino Stančič. Pet minut kasneje so domačini poslali še eno lepo podajo pred Rozmanova vrata, žoga pa je po strelu Kevina Grobryja z glavo končala na roki enega od Celjanov, a je Glažar na ogorčenje domačih nogometašev zgolj odmahnil z roko. Protesti ob sodniških napakah na obeh straneh so tudi v nadaljevanju naleteli na gluha ušesa in zgolj povečevali nervozo v domači zasedbi, ki je bila ob stalnem pritisku še naprej nevarna iz prekinitev, a je bil Rozman ob poskusih Antoinea Makoumboua, Denisa Kuaoa in Marcela Stareta vselej na mestu.

Tako Božiču ni preostalo drugega kot razmišljanje o zapravljeni priložnosti za potrditev neposrednega obstanka: “Poraza zagotovo ni bilo v našem načrtu. Usoden je bil preveč bojazljiv prvi polčas. V drugem smo bili precej boljši, vendar brez dodane vrednosti oziroma doseženega zadetka. Če bi vso tekmo odigrali kot v drugem polčasu, bi bilo Celjanom zagotovo precej teže. Preostale tri tekme moramo odigrati maksimalno in na koncu bomo sešteli osvojene točke.”

* Stadion Rajka Štolfe, brez gledalcev, sodniki: Glažar, Kovačič, Gabrovec.

* Strelec: 0:1 Vrbanec (8.).

* CB24 Tabor Sežana: Rener, Azinović, Nemanič, Ristić, Kouao, Grobry (od 67. Tolić), Makoumbou, Salkić, Sever (od 74. Stare), Stančič, Djalo Aldair.

* Celje: Rozman, Kadušić, Zaletel, Stojinović, Brecl, Benedičič (od 81. Rorič), Vrbanec, Šporn, Božič, Kuzmanović, Sokler (od 65. Dangubić).

* Rumeni kartoni: Djalo Aldair, Salkić; Stojinović, Rorič, Dangubić.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano