Poškodoval je bankomat

Včeraj dopoldne so policisti v Novi Gorici obravnavali poškodovanje bančnega avtomata. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v tem tednu prišel do stavbe ene od gospodarskih družb in s silo telesa udaril po tipkovnici s plastičnim ohišjem ter jo poškodoval.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > S tem je eni od bančnih ustanovi povzročil škodo v višini približno tisoč evrov. Po dejanju je nepridiprav kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Z ogledali je oplazil zidove

Ponoči so policisti na Ajdovskem obravnavali prometno nesrečo s pobegom, v kateri je bil udeleženi voznik avtomobila znamke citroen. Slednjega so policisti v Ajdovščini ustavljali na predpisan način, vendar tega zaenkrat še neznani voznik ni upošteval in sunkovito zapeljal vzvratno ter z zadnjim delom vozila trčil v prometni znak.

Vozilo je nato sunkovito speljalo na Goriško cesto, zavilo desno ter pospešilo po regionalni cesti v smeri Nove Gorice. V naselju Dobravlje je zavil levo proti Velikim Žabljam. Po približno 200 metrih vožnje je zavil desno proti stanovanjskim hišam ter zapeljal v zožen del med dvema hišama. Pri tem je z vzvratnimi ogledali oplazil kamniti zid hiš, na objektih ni nastala škoda. Ko bodo prometni policisti pobeglega voznika izsledili (lastništvo vozila je ugotovljeno), bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek z odločbo zaradi več kršitev prometne zakonodaje.

Prometna nesreča pri bazenu

Danes ob 7.53 so policisti obravnavali prometno nesrečo v Novi Gorici (na parkirišču bazena na Rejčevi ulici) z udeležbo dveh osebnih vozil. Nihče ni bil poškodovan. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nezgodo povzročil 38-letni voznik, ki je zaradi nepravilnega premika z avtomobilom trčil v drugo osebno vozilo, ki ga je vozil 35-letni voznik. Prometni policisti so 38-letnemu povzročitelju zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča na cesti Bate-Kanalski Vrh

Včeraj popoldne so policiste obvestili o prometni nezgodi na cesti Bate-Kanalski Vrh, kjer je bila postavljena ustrezna cestna zapora zaradi treninga relija oziroma testiranja tekmovalnega vozila. V nezgodi je bilo udeleženo osebno vozilo, 48-letni voznik in 51-letni sovoznik sta bila pri tem predvidoma lažje telesno poškodovana. Ugotovljeno je bilo, da je 48-letni voznik med vožnjo v desni ostri ovinek zapeljal s ceste in se z vozilom posledično zaletel v skalo ob vozišču. V nezgodi sta bila voznik in sopotnik v vozilu predvidoma lažje poškodovana, organizatorji so ju po nezgodi odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo dogodek v prometu zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Vozila pod vplivom kanabisa

Policisti so včeraj ob 22.05 na območju Nove Gorice ustavili 25-letno voznico avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven na kanabis, zato je bil voznici odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonila. Novogoriški policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršiteljico bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vozil je pijan

Včeraj ob 22.15 so policisti v naselju Dobrovo ustavili 59-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


Najbolj brano