Novogoriške odbojkarice brez brona

Končala se je odločilna tekma za osvojitev bronastega odličja v prvi slovenski ženski odbojkarski ligi. Dekletom novogoriškega Gen-I Volleyja ni uspelo izničiti zaostanka s prve tekme z ekipo SIP.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

ŠEMPETER PRI GORICI > Zasedba iz štajerskega Šempetra je v podaljšanem četrtem nizu uspela priti do preobrata in zmage s 30:28 in skupno s 3:1.

Novogoričankam je lahko žal za izgubljeno priložnostjo morebitnega igranja v petem nizu, kjer bi bilo vse odprto. Morda bi tam zlomile odpor Štajerk in si priborile tretje tekmo v seriji na dve zmagi. Tako pa se je bronastega odličja v seriji na dve zmagi veselila ekipa iz štajerskega Šempetra.

Novogoričanke so imele četrti niz v svojih rokah. Z odlično igro Fatoumatte Sillah in Selene Leban so v končnico vstopile z veliko prednostjo 23:19. Pri izidu 24:21 so imele že zaključno žogo, a so dovolile Štajerkam, da se vrnejo v igro in izenačijo. Kljub temu so si Primorke ponovno priborile še zaključni žogi pri izidu 25:24 in 26:25, a niso bile dovolj zbrane, da bi delo dokončale. V nadaljevanju so uspele izenačiti še na 27. in 28. točki, naprej pa ni šlo več.

Mlajšemu delu ekipe Gen-I volleyja preostane le še nadaljevanje sezone v mladinskem državnem prvenstvu, v katerem Novogoričanke vodijo. Člansko je so dekleta končala na 4. mestu, pokala pa letos zaradi pomanjkanja terminov ne bo. im

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleyja so sicer dobile tretji niz tekme za tretje mesto proti ekipi SIP s 25:23. Po zaostanku v nizih z 0:2 so Primorke tretji niz odigrale odlično. Dekleta iz štajerskega Šempetra so bila sicer trd tekmec. Ekipi sta se večkrat zamenjali v vodstvu. Nazadnje sta se po izenačenju na 21. točki razigrale Selena Leban in predvsem Neli Goršek, ki je izvrstno napadala in servirala. Novogoričanke so pobegnile na 24:21, Štajerke pa so do zaključne žoge uspele le zmanjšati zaostanek.

Odbojkarice novogoriškega Gen-I volleyja so na tekmi za bronasto odličje v štajerskem Šempetru proti ekipi SIP izgubile tudi drugi niz - tokrat z 19: 25.

Novogoriška trenerka Majda Čičić je v drugem nizu pustila na klopi prvo organizatorko Ano Grbac in poslala v igro rezervistko Ano Žigon, kar je do končnice niza dobro delovalo. Ekipa, v kateri sta bili še sprejemalki Fatoumatta Sillah in Selena Leban, blokerka Maja Forštnarič in libero Teja Blažič, se je s Štajerkami enakovredno kosala do izida 15:16. Po tem je na svojo seriji na servisu in v napadu spet prišla štajerska reprezentantka Nika Markovič. Razlika je narasla na 16:23 in upov za izenačenje v nizih je bilo za Primorke konec.

Novogoriške odbojkarice so izgubile tudi prvi niz proti ekipi SIP s 14:25. Že uvodoma so slabo sprejemale servis Štajerke Nike Markovič. Po začetnem zaostanku 0:4, so zapravile še štiri žoge. Velikega zaostanka nato Gen-I Volley ob dobri igri SIP-a na servisu v bloku in v napadu ni mogel več zmanjšati.


Najbolj brano