Bronx naletel na državne in pokalne prvake

Po zaradi omejitev v času pandemije izgubljeni prvi polovici aprila se z jutrišnjima tekmama polfinala članskega državnega prvenstva spet vrača dvoranski nogomet. Škofijski Bronx stoji pred praktično nepremagljivo oviro - prvakom Dobovcem. V naslednjih dneh bodo stekla tudi tekmovanja na nižjih ravneh in članski pokal.

Bronx (v rumeni opravi) bo  v polfinalu članskega DP tekmoval že  
jutri, Oplast (v rdečih dresih) pa se vrača v nedeljo na mladinsko 
DP.  Foto: Igor Mušič
Bronx (v rumeni opravi) bo v polfinalu članskega DP tekmoval že jutri, Oplast (v rdečih dresih) pa se vrača v nedeljo na mladinsko DP.  Foto: Igor Mušič

ROGAŠKA SLATINA > Državni in pokalni prvak Dobovec bo jutri ob 20. uri v polfinalu prve lige v svoji dvorani v Rogaški Slatini gostil Bronx s Škofij, sočasno pa bo na drugem polfinalu Litija doma favorit na tekmi z vrhniškim Silikom, za katerega igra Ajdovec Admir Čosić.

Dobovec letos slovenski konkurenci ni prepustil niti točke, Bronx pa je redni del prvenstva končal kot četrti. Dobovec ima v svojih vrstah tri slovenske in dva hrvaška reprezentanta. Hrvata sta najboljša strelca državnega prvenstva. Štajerci bodo nastopili kompletni, v primorskih vrstah pa zaradi poškodb niso povsem pripravljeni Borut Kolar, Nik Klinc in Žiga Kneževič Mark. Glede na to in na druge priložnosti, ki se pred mlado ekipo še odpirajo, predsednik škofijskega kluba Željko Stanić ne želi, da bi fantje odšli na Štajersko s kakršnim koli bremenom: “Zaskrbljen je lahko izključno Dobovec, ki si glede na bistveno višji proračun in mnogo kakovostnejše igralce ne sme privoščiti spodrsljaja. Polovica naše ekipe je mladinska in igra hkrati člansko in mladinsko ligo, v naslednjih dneh pa še članski pokal. Naše prave priložnosti bodo v ostalih tekmovanjih - predvsem v mladinskem - za najmlajše fante pa tudi v kadetskem, ki se bo - kot kaže - vendarle začelo. Ni realno pričakovati, da bi mi v polfinalu izločili Dobovec, saj se igra na tri zmage, tekmec pa ima boljšo in številnejšo ekipo. Trudili se bomo igrati dostojno in pametno, da bi brez poškodb in z dovolj energije prišli do tekem za tretje mesto.”

Eden stebrov Dobovca je Primorec Kristjan Čujec - tretji strelec prvenstva, ki tekmeca ne podcenjuje: “Fantje s Škofij so sicer mladi, a nadarjeni in nepopustljivi. Z nami nimajo česa izgubiti. Končnica hitro pripelje do situacije, ko lahko odloča tudi ena poteza ob pravem trenutku. Zato bomo morali igrati odgovorno in unovčiti naše znanje in izkušnje.”

Žreb Bronxu res ni bil naklonjen, saj ga Dobovec čaka še v četrtfinalu pokala. Prva tekma bo 23. aprila. Zaradi zaključnega turnirja lige prvakov, kjer tekmuje Dobovec, bodo članska tekmovanja nato mirovala do 4. maja.

Jutri bo odigran še zadnji krog druge lige. Prvo mesto in napredovanje med prvoligaše je že zagotovljeno za ljutomerski Meteorplast, danes zvečer pa bo jasno, kdo (Extrem Sodražica ali Benedikt) bo drugi. Tako bo predzadnji prvoligaš, Sevnica, do bila tekmeca v kvalifikacijah za še enega člana elitnega tekmovanja. Prav Meteorplast bo v četrtfinalu pokala, ko prihaja v Kobarid, kar nevaren tekmec Oplastu, ki je prvoligaško sezono končal v četrtfinalu, kjer ga je izločila Litija. V Posočju so med premorom ostali zdravi in te dni normalno trenirajo.

V nedeljo se bo nadaljevalo še močno 14-člansko mladinsko DP, v katerem Bronx lovi vodilno trojko (Litija, Meteorplast, Siliko), Oplast pa bo skušal izboljšati svoje 12 mesto.


Najbolj brano