Iz piranske galerije izginile tri slike

Neznanec je vlomil v galerijo v Piranu. Odnesel je tri umetniške slike, ki so vredne približno 6000 evrov. Na eni je motiv gradu Miramar, na drugi piransko obzidje, tretja slika pa je akt.

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

PRIMORSKA > V Ilirski Bistrici pa je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Preiskal je vse prostore in ukradel klavirsko harmoniko znamke scandalli. Škode je za približno 3000 evrov.

Omamljena 30-letnica za volanom

Včeraj ob 22.15 so policisti v Luciji ustavili 30-letno voznico osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat - 0.00 mg/l. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, so odredili še postopek za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog. Ta je bil pozitiven na kanabis in kokain, strokovni pregled v zdravstveni ustanovi pa je odločno odklonila. Policisti so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Blizu Plavij prijeli devet ilegalnih migrantov

Včeraj popoldne so policisti prejeli tudi klic občanke, ki je povedala, da je čez Plavje pridrvelo vozilo, polno ljudi. Ti so zapustili vozilo in odšli peš proti Italiji. Policisti so na kraju izsledili osebni avto VW tiguan z nizozemsko registrsko številko. Voznika, 40-letnega državljana Nizozemske, so pridržali. Italijanski varnostni organi pa so prijeli devet ilegalnih migrantov, ki jih povezujejo s tem prevozom.

V zadnjih 24 urah so sicer na območju PP Postojna policisti obravnavali državljana Afganistana, na območju PP Ilirska Bistrica pa 4 državljane Afganistana. Danes zjutraj so na območju PP Koper obravnavali še državljana Maroka.

Zavrnil hitri test na prisotnost drog

Danes okoli poldneva so policisti v Ajdovščini ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da nima veljavnega vozniška dovoljenja. Policisti so mu vozilo, prav tako pa so vozniku odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Policisti bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Neznanka si je prilastila pozabljen stoevrski bankovec

Danes dopoldne je oškodovanka pri plačevanju na blagajni v eni od idrijskih trgovin pustila bankovec za sto evrov in zapustila trgovino. Za njo pa je na blagajno prišla druga ženska, ki si je bankovec prilastila. Idrijski policisti primer kaznivega dejanja zatajitve še preiskujejo.

Plačilni nalog zaradi preglasne glasbe

Včeraj popoldne so policisti PP Idrija obravnavali kršitev javnega reda in miru v Cerknem, kjer je preglasna glasna motila sosede pri počitku. Kršitelju bodo idrijski policisti izdali plačilni nalog.


Najbolj brano