Neznanci pretepli 16-letnika in zahtevali denar

Policiste so v nedeljo ob 20.26 obvestili o ropu v Postojni. 16-letnika so pretepli štirje neznanci, ki so od njega zahtevali denar. Utrpel je lažje poškodbe, dal pa jim je deset evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V petek in soboto so policisti ponovno organizirali iskalno akcijo za pogrešanega Sama Ostrouško. Niso ga našli. Vse, ki bi ga kje videli, prosijo, da to čim prej sporočijo na 113, anonimni telefon 080 1200 ali na katerokoli policijsko enoto.

Samo Ostrouška je še vedno pogrešan.

Ponarejeni PCR testi

Policisti so v petek obravnavali štiri ponarejene PCR teste, in sicer enega na Mejnem prehodu Dragonja, dva na kontrolni točki Fernetiči in enega na Mejnem prehodu Jelšane. Sledijo kazenske ovadbe.

Kolesar zapeljal v udarno jamo

Na lokalni cesti Potoče - Senožeče je v petek popoldne padel kolesar iz Nove Gorice. Zapeljal je v udarno jamo, zaradi česar je izgubil oblast nad kolesom. Odpeljali so ga v šempetrsko bolnišnico.

Omamljen za volanom

Policisti so v petek dopoldne v Kopru vozniku avtomobila odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven. Voznik je zatem odklonil strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog.

Napihala sta

Policisti so v Dolu pri Vogljah v petek proti večeru kontrolirali voznika traktorja. Alkotest mu je pokazal 0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Zvečer pa so policisti na Pomjanu ustavili voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Obema sledi obdolžilni predlog.

Čez mejo želel s ponarejeno potno listino

Policisti so v soboto popoldne na Mejnem prehodu Starod obravnavali kaznivo dejanje ponarejanje listin in prekoračitev bivanja v EU. Policisti so pri potniku na avtobusu, državljanu Albanije, ugotovili, da ima v potni listini več ponarejenih žigov in je prekoračil 90 dnevni rok bivanja v zadnjih 180 dneh na območju EU. Zaradi prekoračitve bivanja v EU so mu izrekli globo (plačal jo je na kraju), sledi še kazenska ovadba.

S kolesom v drevo

V Postojni je v soboto padel kolesar. Po prvih podatkih mu je nasproti pripeljal voznik skuterja. Da bi se izognil trčenju, je zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Poškodovanega so odpeljali v UKC Ljubljana, policisti še zbirajo obvestila.

Otrok na kolesu izsilil prednost

V Sežani je 13-letni otrok v soboto zvečer s kolesom izsilil prednost vozniku avtomobila. Otrok se je pri trčenju laže poškodoval.

Pijan za volan tovornjaka

V soboto zvečer je občan poklical policiste in povedal, da je na parkirišču v Bertokih voznik tovornega vozila ljubljanskih registracij pravkar odklopil prikolico in odpeljal, močno pod vplivom alkohola. Prometni policisti so ustavili 44-letnega voznika tovornjaka državljana Srbije. Alkotest mu je pokazal 0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Pridržali so ga, sledi mu obdolžilni predlog.

Vozil pijan

Policisti so v nedeljo ponoči ustavili voznika avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Trčil v obcestni zid

Voznik avtomobila je v nedeljo popoldne zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem cestišču v Strunjanu trčil v obcestni zid. Alkotest mu je pokazal 0,34 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

V petek dopoldne sta na Dramcu nelegalno v Slovenijo vstopila dva Nemca z motorjem. Izdali so jima globo, ki sta jo tudi plačala. Popoldne pa so v Vremski dolini obravnavali Pakistanca.

Danes zjutraj so na območju Policijske postaje Kozina obravnavali Pakistanca in Afganistanca. Postopki še potekajo.


Najbolj brano