Pes ugriznil otroka na Ajdovskem

Včeraj popoldne so policisti v enem od naselij na območju Ajdovščine obravnavali primer ugriza psa. Po sedaj zbranih podatkih je imel lastnik psa na povodcu, pes pa je, ko je zagledal skupino otrok pred eno od stanovanjskih hiš, potegnil za povodec in ugriznil v nogo enega od otrok. Kasneje so ga zdravniško oskrbeli v ZD Ajdovščina. Ajdovski policisti bodo zoper lastnika psa uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.

Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay.com

PRIMORSKA > Včeraj ob 20.45 so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti na glavni cesti Kanal-Ročinj. 30-letni voznik avtomobila je s 43-letno sopotnico vozil iz Kanala proti Ročinju, nekaj sto metrov izven naselja Kanal pa je voznik zapeljal levo v brežino, od tam pa je vozilo odbilo nazaj na vozišče ter se zatem ustavil na makadamskem parkirišču. Na kraju prometne nesreče so poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. V prometni nesreči se je voznik predvidoma laže poškodoval in so ga reševalci po nudeni zdravniški oskrbi odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico; sopotnica jo je odnesla poškodb. Na vozilu je nastala materialna škoda. Povzročitelju prometne nesreče so policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo glede na vsa ugotovljena dejstva in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda podali ustrezen ukrep.

Vlomil v zabojnik in ukradel računalnik ter različno orodje

Včeraj dopoldne so policisti prejeli obvestilo o vlomu tekom noči skozi stranska drsna steklena vrata zabojnika, namenjenega gostinski dejavnosti, na ploščadi pred trgovskim centrom na Prvomajski ulici v Novi Gorici. Neznanec je iz notranjosti ukradel različne predmete - kovček z orodjem, dva baterijska vrtalnika znamke bosch in makita, svedre. Iz glavnega prostora pa je storilec ukradel tudi nov računalnik znamke dell. Gospodarski družbi je vlomilec povzročil za 2000 evrov škode.

Neznanec ukradel večje število sadik smrečic na Ajdovskem

Včeraj dopoldne so ajdovski policisti obravnavali krajo sadik smrečic na parceli na območju naselja Podkraj. Oškodovanci so pred nekaj dnevi ugotovili, da je neznanec na zemljišču poškodoval oziroma izril približno 50 sadik smrečic in tako lastnikom povzročil za približno 60 evrov škode.


Najbolj brano