Novi Sad je bil premočan

Sezona 3x3 košarke je sicer pod precejšnjim vprašajem, na uvodnem turnirju v Dohi pa je piranska četverica po odličnem začetku v četrtfinalu izgubila z večnim tekmecem Novim Sadom.

 Foto: STA
Foto: STA

DOHA > V običajnih razmerah bi bil “street-basket” že v polnem zamahu s tekmovanji na vseh možnih ravneh, tako pa celo najboljšim ekipam preostanejo zgolj redke priložnosti za piljenje forme.

Piran se je v Katar odpravil s klasično zasedbo Anže Srebovt, Adin Kavgić, Gašper Ovnik in Simon Finžgar. Skupinski del je odprl z veliko zmago 16:14 nad Limanom, ki enako kot Novi Sad prihaja iz vojvodinske prestolnice. V bistvu sta obe ekipi iz iste mestne četrti Liman, letos pa sta doživeli kar nekaj kadrovskih sprememb. Istrski kvartet je nato s 17:13 odpravil še litovski Šakiai, v četrtfinalu pa naletel na novo srbsko oviro. Novi Sad še vedno vodi legendarni Dušan Bulut, zamenjalo pa se je nekaj njegovih soigralcev, od katerih je Pirančane s po devetimi točkami in skoki uničil predvsem Strahinja Milošević, ki pri 36 letih v madžarskem Falcu še vedno igra tudi dvoransko košarko. Do prve zmage na najvišji ravni se je sicer presenetljivo prebil nizozemski Amsterdam, Piran pa je osvojil sedmo mesto.

Druščino uličnih košarkarjev bolj skrbi nadaljevanje sezone, kajti za zdaj je organizacijo svetovnega pokala potrdil le še madžarski Debrecen konec avgusta. Ob čakanju na morebitne nove nastope se skušajo moštva znajti vsako po svoje. Avstrijski Graz je, denimo, formo za šesto mesto tlakoval v Izraelu, Amsterdam podobno kot zmagovalka lanske sezone Riga nastopa v mednarodni ruski ligi, srbske zasedbe pogosto tekmujejo na lokalnih turnirjih, Pirančani pa pač morajo zaupati v dolgoletno uigranost. Če dotlej ne bo na sporedu nobenih turnirjev, jih od 26. do 30. maja v avstrijskem Gradcu vsekakor čaka prvo kvalifikacijsko sito za olimpijske igre. V primeru neuspeha bodo imeli teden dni kasneje v Debrecenu še zadnjo priložnost za preboj v Tokio.


Najbolj brano