Prodajajo nekdanjo prodajalno Ban

Družba Primorje v stečaju za zadnji dan v tem mesecu sklicuje ponovno javno dražbo za poslovni prostor v pritličju objekta na Cankarjevem drevoredu 4 sredi Izole. Izklicna cena tokrat znaša 157.500 evrov.

Poslovni prostor, ki ga prodaja Primorje v stečaju, je v pritličju 
stavbe nasproti izolske pošte. Foto: Mirjana Cerin
Poslovni prostor, ki ga prodaja Primorje v stečaju, je v pritličju stavbe nasproti izolske pošte. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Kot pravi vodja oddelka nepremičnin David Gajić, je stečajni upravitelj Rudolf Hramec izklicno ceno znižal za deset odstotkov v primerjavi s tisto, ki so jo določili za dražbo 17. februarja letos, ko ni bila uspešna.

Prodajajo 103,60 kvadratnih metrov velik pritlični poslovni prostor, namenjen storitvenim dejavnostim, torej trgovskim in pisarniškim. V preteklosti je na tem naslovu delovala bančna poslovalnica in do lani prodajalna s čevlji Ban.

Javno dražbo so razpisali za prihodnjo sredo, 31. marca, ob 10.45 v sejni sobi stečajnega dolžnika na Vipavski cesti 3 v Ajdovščini. Hramec je predvidel, da bi izklicno ceno zviševali v korakih po 2000 evrov. Morebitni kupci pa morajo najkasneje do 30. marca vplačati varščino v višini 15.750 evrov. Dodatna vprašanja lahko naslovijo na e-naslov tajnistvo@primorje.si, informativne podatke o nepremičnini najdejo na spletni strani www.primorje.si/epp/.

Iz razpisnih pogojev izhaja še, da je nepremičnina predmet obračuna dvoodstotnega davka na promet nepremičnin in da je načeloma oproščena davka na dodano vrednost, če pa bi se kupec dogovoril drugače, bi mu slednjega zaračunali v višini 22 odstotkov.


Najbolj brano