Krka je postala specialist za napete končnice

Po novem mednarodnem neuspehu slovenske moške rokometne reprezentance se je pričel zaključni del domače rokometne sezone. Izolani so že sinoči izgubili v Trebnjem, koprske rokometaše pa drevi ob 19. uri čaka domača tekma proti Krki.

Obračune Koprčanov in Novomeščanov  redno zaznamujejo borbene predstave. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Obračune Koprčanov in Novomeščanov redno zaznamujejo borbene predstave. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Koprski rokometaši so februarja nanizali lepo serijo zaporednih zmag, potem pa so v začetku marca izgubili pri Slovanu. Drevi v Areno Bonifika prihaja predzadnja ekipa na lestvici Krka, s katero pa imajo Koprčani v tej sezoni nekaj neporavnanih računov. Novomeščani so namreč rumeno-modrim v zadnjem nastopu lanskega koledarskega leta prizadejali nepričakovan poraz (26:27). Sicer je tudi Krka zadnje tedne dvignila raven svojih predstav. Konec februarja je remizirala (25:25) z Izolo, pred reprezentančnim premorom izgubila v Ormožu (30:31), iztržila točko pri mariborskem Braniku (22:22), po odlični končnici pa je doma odvzela točko tudi Riku Ribnici (25:25). Novomeščani so očitno postali specialisti za dramatične zaključke tekem in tudi zato jih v koprskem taboru jemljejo nadvse resno.

“Položaj Krke na lestvici ni realen, saj ima boljšo ekipo, kot so doslej kazali njeni rezultati. Prvi del sezone so odigrali res zelo slabo, morda so za to krive tudi koronavirusne okužbe v kombinaciji z manj ugodnim tekmovalnim razporedom. Okužbe so jih sicer doletele že oktobra, ravno ko bi morali po prvotnem razporedu igrati z nami. Zadnje čase se Novomeščani dvigajo in kažejo pravi obraz,” je o današnjih nasprotnikih povedal predsednik uprave Kopra Nejc Poklar. Razen Danija Zugana, ki še ni okreval po poškodbi komolca, v koprskem taboru nimajo zdravstvenih težav in tudi običajno koronsko testiranje pred tekmo so vsi v klubu uspešno prestali.

Trimo : Butan plin Izola 34:24(20:13)

V sinočnji tekmi 20. kroga so Izolani uvodoma dvakrat povedli (1:0 in 2:1), še v 11. minuti držali neodločen izid (7:7), nato pa so po pričakovanju pobudo prevzeli favorizirani Trebanjci in si praktično že do odmora priigrali dve novi točki. Nadaljevanje je bilo bolj formalno, saj je kakovostna razlika med ekipama prevelika za kakšen drugačen razplet. Pri domačih je bil s 6 goli najučinkovitejši Anže Dobovičnik, zadetke za izolsko ekipo, ki ostaja na repu lestvice, pa so dosegli: Urh Jakob Poberaj 7, Marko Nikolić 6. Kristjan Jurič, Benjamim Bekrić in Nejc Demšar po 3, Ivan Mijatović in Erik Smej pa sta bila uspešna po enkrat.

Sicer se s tekmami 20. kroga prvenstvo že preveša z zaključni del, ki bo raztegnjen vse do konca maja. Ker je bilo zaradi pandemije od začetka sezone preloženih veliko tekem in ker nihče ne more zagotoviti, da pred koncem sezone zaradi morebitnih novih okužb ne bo odpadlo še kakšno srečanje, je tekmovalni koledar Rokometne zveze Slovenije tokrat zelo dobro zastavljen in nudi dovolj terminov, da bi sezona brez zapletov regularno sklenili 29. maja.


Najbolj brano