Istrska generalka za obstanek

22. (zadnji) krog rednega dela prve ženske rokometne lige je postregel z le enim primorskim dvobojem, v katerem je vodilni Mlinotest v domači ajdovski dvorani rutinsko opravil s Trgo ABC Izolo, za katero je bila tekma predvsem generalka pred boji za obstanek. Prvi bo že jutri s Ptujem.

Dvoboj med Izolanko Leilo Mujanović  (z žogo) in Ajdovko Mirjeto 
Bytyqi (ob njej) je pripadel slednji. Dosegla je kar 9 golov Foto: Igor Mušič
Dvoboj med Izolanko Leilo Mujanović (z žogo) in Ajdovko Mirjeto Bytyqi (ob njej) je pripadel slednji. Dosegla je kar 9 golov Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Zadnji krog rednega dela prve ženske rokometne lige še zdaleč ni odgovoril na vsa vprašanja. Zaradi covida-19 in mednarodnih obveznosti Krima morajo dekleta odigrati še kar 14 preloženih tekem, za kar bodo izkoristila reprezentančni premor v drugi polovici marca. Mlinotest sicer vodi, a ima Krim kar štiri tekme manj, eno do teh mora odigrati tudi z Ajdovkami.

Za primorski ženski rokomet je prav tako zanimivo in še bolj napeto dogajanje v ozadju, kjer se kar pet ekip bori za obstanek, Prav te ekipe bodo udeleženke še kar desetih preloženih tekem. Osme Izolanke in devete Koprčanke od zadnjih Ptujčank ločita le še dve točki. Še februarja skoraj odpisane Štajerke, ki bodo jutri doma igrale z Izolankami, so v zadnjih tednih rezultatsko vstale od mrtvih. V soboto so z remijem proti predzadnji Litiji napovedale, da Trgo ABC Izolo čaka še težko delo.

Mlinotest : Trgo ABC Izola 30:25 (16:1 1)

Dvorana Police brez gledalcev sodnika Knez in Smolko.

Mlinotest: Petruhina, Bratina, Vidmar, Bytyqi 9, Mrmolja 6, Leški 4, Fegic 3, Benčina 2, Kovšca 2, Mihelj 1, Krapež 1, Sanabor 1, Ferfolja 1, Zelnik. Trener: Jan Žbogar.

Trgo ABC Izola: Strajnar, Cepič, Hodžić 8, Treven 3, Krese 3, Mujanović 3, Čokelc 3, Vujmilović 2, Peharc 1, Berzelak 1, Nadarević 1, Trener: Borut Hren.

Sedemmetrovke - Mlinotest 5:5, Trgo ABC Izola 3:2; izključitve - Mlinotest 6 minut, Trgo ABC Izola 10 minut.

V soboto se je Mlinotest v boju z Izolankami spotil ravno toliko, kot je bilo potrebno. Kapetanka Nuša Fegic in Veronika Leški sta hitro zatresli mrežo Istrank, skozi močno in visoko ajdovsko obrambo pa so gostje prvič našle pot šele v peti minuti, ko sta se s hitrostjo in iznajdljivostjo izkazali Sara Hodžić in Martina Vujmilović ter poskrbeli za prvo in obenem zadnje izenačenje na tekmi (2:2). Strelsko razpoložene Mirjeta Bytyqi in Dominika Mrmolja sta hitro poskrbeli za varno razdaljo. Izolanke so se z agresivnostjo trudile ostati v igri, a jim je manjkalo, znanja, višine in teže. Veliko žog je končalo v rokah ajdovske vratarke Aleksandre Petruhine in nato v protinapadih za lahke Mlinotestove gole.

V nadaljevanju tekme je ajdovski strokovni štab s številnimi menjavami skrbel le za ravnovesje med varno prednostjo in deljenjem minut za mlade rezervne igralke. Tako so se v golu izmenjavale vse tri vratarke, med strelke sta se vpisali mladi Nina Kovšca in Tjaša Mihelj, krstni prvoligaški nastop pa je dočakala Klara Komel. Izolanke so nekaj minut z agresivno obrambo sicer nižale zaostanek, a bliže kot na 25:21 niso prišle.


Najbolj brano