Ravbarji so streljali in zadevali

Prava škoda je, da si nogometni privrženci niso mogli v živo ogledati sobotnega obračuna med Koprom in Domžalami. Domači pristaši bi sicer koprski stadion zapuščali razočarani zaradi poraza Kopra z 0:2, a jim v 90 minutah nikakor ne bi bilo dolgčas, saj so se priložnosti na obeh straneh igrišča vrstile kot po tekočem traku.

Domžalčan Senijad Ibričić (levo) je svojemu nekdanjemu klubu 
zabil lep zadetek in postavil končni izid tekme - 2:0. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Domžalčan Senijad Ibričić (levo) je svojemu nekdanjemu klubu zabil lep zadetek in postavil končni izid tekme - 2:0. Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Nazadnje so zasluženo zmagale Domžale, ki so skupno zabeležile kar 32 strelov - po enajst v okvir vrat in izven njega, deset poskusov pa so jim blokirali Koprčani.

A bi se dvoboj lahko tudi drugače razpletel, če bi kanarčki, ki so zaigrali brez poškodovanega dvojca Ivica Guberac - Dare Vršič, v prvih desetih minutah izkoristili vsaj eno od treh res zrelih priložnosti. “V začetnih minutah smo bili v krču. Takrat nas je reševal vratar Ajdin Mulalić, ki je na zadnjih tekmah v izjemni formi,” je dejal gostujoči branilec Sven Šoštarič Karić. Koprčani so hitro zapretili prek Stefana Stevanovića in rojstnodnevnega slavljenca Maksa Barišića, najbliže vodstvu pa so bili po strelu Žana Žužka, ki bo še dolgo sanjal Ajdina Mulalića: “Nismo bili na želeni ravni in priložnost za nove točke bomo morali iskati na naslednjih tekmah. V prvem polčasu je bilo preveč igre gor-dol. Na začetku smo imeli nekaj lepih priložnosti, iz katerih bi morali zadeti. Ker nismo, smo prejeli zadetka po naših napakah.”

Koper : Domžale 0:2 (0:2)

Stadion Bonifika, brez gledalcev sodnik: Kajtazović (Kranj) 6. Strelca - 0:1 Vuklišević (17), 0:2 Ibričić (33).

Koper: Vargić 6,5, Rajčević 5,5, Žužek 6, Knežević 5,5, Mišić 6 (od 76. Krajinović 6), Caimacov 6, Pejić 5,5 (od 88. Viler -), Stevanović 6, Dodlek 5,5 (od 88. Jelić Balta-), Barišić 6 (od 56. Spinelli 5,5), Mulahusejnović 5,5. Trener: Rodolfo Vanoli.

Domžale: Mulalić 7,5, Sikošek 7, Šoštarič Karić 6, Vuklišević 7, Žinič 7 (od 81. Klemenčič 6), Husmani 6 (od 56. Pišek 6), Käit 6,5 (od 87. Markuš -), Ibričić 7,5, Svetlin 6 (od 87. Martinović-), Jakupović 6,5, Kolobarić 6 (od 46. Podlogar 6). Trener: Dejan Djuranović.

Rumeni kartoni: Dodlek, Pejić, Caimacov; Husmani.

Po četrt ure igre je domžalski stroj stekel na polno in koprska obramba se je znašla pod velikim pritiskom. Po poskusu Gregorja Sikoška je žogo z golove črte zbil Marko Pejić, ob visokem skoku Damjana Vukliševića v 17. minuti pa je bila koprska zadnja vrsta na čelu z vratarjem Ivanom Vargićem nemočna. Po nekajminutnem šoku so domači ponovno nevarno zapretili prek Nardina Mulahusejnovića, ki po idealni podaji Barišića ni uspel matirati izjemnega vratarja gostov. Kazen je sledila v 33. minuti, ko je gostujoči kapetan Senijad Ibričić ob avt liniji mojstrsko izigral Žužka ter se nato sprehodil v domači kazenski prostor in z natančnim strelom podvojil vodstvo ravbarjev.

Trener Kopra Rodolfo Vanoli je lov na preobrat v drugem polčasu začel brez prvega strelca Mulahusejnovića, ki ga je zamenjal bočni branilec Goran Jozinović. “S to potezo sem želel zagotoviti večjo kompaktnost na sredini igrišča. Zamenjava napadalca nikakor ne pomeni, da sem želel bolj obrambno postavitev. Ravno nasprotno. Želel sem, da se pomaknemo više in menim, da smo v drugem polčasu igrali bolje,” je taktično potezo pojasnil koprski trener. A mu ta rošada ni prinesla uspeha in Vargić je bil na hudih preizkušnjah že v 46. minuti. Koprčani se kljub občutnemu zaostanku niso predajali, vendar so njihovi streli povečini leteli mimo vrat. Gostje so večji del drugega polčasa nadzirali dogajanje na igrišču in si skupno priigrali kar 13 kotov ter pokazali povsem drugačen obraz kot na zadnji tekmi z Gorico. Dokaj mirno so pričakali zadnji sodnikov žvižg, ki jih je še bolj približal evropski vstopnici, do katere pa bodo Koprčani po sobotnem porazu prek prvenstva prišli zelo težko. “Tekma bi se lahko obrnila tudi drugače. Na žalost nismo zadeli in Domžale so z dobro igro zmagale” je dodal Vanoli.


Najbolj brano