Vrnili so jim z obrestmi

Maribor je za tri visoke poraze danes popoldne neprepoznavnemu Taboru vrnil z obrestmi in visoko slavil s 4:0. Že po odhodu Jasmina Mešanovića k Sarajevu pa je bilo slutiti, da se v Ljudskem vrtu nekaj kuha.

Dino Stančič (v belem dresu) je bil ob koncu prvega polčasa blizu 
izenačenja. Foto: Matej Glavina
Dino Stančič (v belem dresu) je bil ob koncu prvega polčasa blizu izenačenja. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Nova metla je v štajerski tabor prinesla svežo kri in gostje so pričeli zelo udarno, saj je dvakrat zapored zapretil Marcos Tavares, že v 18. minuti pa je sicer kronično neučinkoviti Gregor Bajde nakazal, da se Kraševcem obeta mučno popoldne, ko je izkoristil kolektivno amnezijo v obrambi, ki se ji je pridružil še vratar Jan Koprivec, ko mu je žoga spolzela med nogami.

Tabor brez svojega najboljšega strelca Christosa Rovasa znova ni našel recepta za preboj nasprotne obrambe, kljub temu pa je v končnici prvega dela igre skušal Dino Stančič ponoviti domžalski scenarij. Vijolice so z menjavami še stopnjevale pritisk - v Sloveniji si pač nihče drugi ne more privoščiti, da bi Aljoša Matko, Rudi Požeg Vancaš in Jan Mlakar vstopili kot aduti s klopi - in prav rezervisti so dokončno nagnili tehtnico na mariborsko stran. Najprej se je Mlakar sprehodil s svoje polovice, pri čemer je domača obramba zgolj radovedno spremljala, kaj se bo zgodilo, kmalu zatem pa je dokaj neovirano sprejel žogo v kazenskem prostoru ter v obeh primerih neubranljivo zadel na pravo mesto.

Pri odbojkarskih 0:3 je sodnik Rade Obrenović najbrž neupravičeno razveljavil zadetek Klemna Nemaniča, kajti pred tem je zgolj žoga nokavtirala stebra obrambe Špira Peričića in Ilijo Martinovića, vendar je bilo takrat že prepozno za preobrat. Naposled je z lepim strelom od daleč odlično predstavo kronal Jan Repas, Maribor pa je še s četrtim različnim trenerjem (Darko Milanič, Sergej Jakirović, Mauro Camoranesi) le prekinil niz treh zaporednih porazov na stadionu Rajka Štolfe. “Težak poraz, sploh zato, ker smo po prvem golu dobro reagirali. Po drugem zadetku z protinapada smo nerazumljivo prelahko dobivali zadetke,” je menil pomočnik trenerja Nace Kosmač.  

* Stadion Rajka Štolfe, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Mikača, Černe.

* Strelci: 0:1 Bajde (38.), 0:2 Mlakar (59.), 0:3 Mlakar (62.), 0:4 Repas (75.)

* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Mihaljević (od 69. Aliaj), Makoumbou, Tolić (od 62. Stare), Krivičić (od 69. Sever), Salkić, Djalo Aldair (od 77. Ndzengue), Stančič (od 77. Stanković).

* Maribor: Jug, Kolmanič, Peričić, Martinović (od 80. Uskoković), Santos, Kronaveter, Repas, Cretu, Bajde (od 58. Požeg Vancaš), Kotnik (od 46. Matko), Tavares (od 58. Mlakar).

* Rumeni kartoni: Mihaljević, Aldair Djalo, Nemanič; Tavares, Repas.

* Rdeč karton: /.


Najbolj brano