Tudi v Ajdovščini starši opozarjajo: vrnitev zgolj prve triade ni rešitev

Danes popoldne se je na mirnem shodu v Ajdovščini sicer zbrala le peščica staršev in njihovih otrok, a njihove pobude niso nič manj jasne: “Šola je pomembna za vse otroke in želimo, da se vsi čimprej vrnejo v šolske klopi.” so opozorili.

Peščica staršev je na današnjem mirnem shodu v Ajdovščini 
pozvala, naj se v šolo vrnejo vsi učenci, ne le prva triada. Foto: Alenka Tratnik
Peščica staršev je na današnjem mirnem shodu v Ajdovščini pozvala, naj se v šolo vrnejo vsi učenci, ne le prva triada. Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > V torek se bodo vrata šol za učence prve triade odprla tudi na Goriškem, a v Civilni iniciativi Za otroke gre, ki je prek družbenih omrežij vabila na današnji mirni shod v Ajdovščini, v tem ne vidijo rešitve. “Šola je zelo pomembna in vsi otroci jo potrebujejo. Zato se morajo v šolske klopi vrniti vsi, ne samo prva triada. V šole naj se vrnejo tudi dijaki. Naši otroci so že predolgo brez pravega stika s prijatelji, cele dneve presedijo pred računalniki. Zato spodbujamo vse starše, da se postavijo za otroke. Zame ta nova normalnost ni sprejemljiva,” je povedala udeleženka shoda Andreja Sovinc.

Zgovorna je bila tudi tretješolka. “Jaz bi res zelo rada šla v šolo, ker pogrešam prijatelje, pred računalnikom mi sploh ni fajn, kdaj me tudi glava boli. Zato sem bila zelo vesela, ko sem izvedela, da se bomo prihodnji teden vrnili v šolo,“ je povedala iskreno.


Najbolj brano