Loggio so obnovili, zdaj iščejo še najemnika

Potem ko je koprska občina v kavarni Loggia na Titovem trgu za približno 70.000 evrov obnovila sistem ogrevanja in prezračevanja ter električno napeljavo in kanalizacijo, zdaj iščejo tudi novega najemnika.

Bodočemu najemniku se ne bo treba ukvarjati z obnovo kavarne, 
saj je za to poskrbela že koprska občina.  Foto: Nataša Hlaj
Bodočemu najemniku se ne bo treba ukvarjati z obnovo kavarne, saj je za to poskrbela že koprska občina.  Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Gostinci, ki jih zanima ponovna oživitev mestne kavarne, morajo ponudbe oddati do 25. februarja, do 12. ure. Izklicna višina najemnine za približno 317 kvadratnih metrov velik lokal je 2.727,80 evra.

To je le slabih 128 evrov več, kot je občina do zdaj pričakovala za poslovni prostor na strateški lokaciji v mestnem središču. Ob tem ne gre prezreti, da je lokal zdaj temeljito obnovljen, kar pomeni, da se bodočemu najemniku s tem ne bo treba ukvarjati.

V občini bodo pogodbo z izbranim ponudnikom sklenili za nedoločen čas. K ponudbi morajo ponudniki priložiti še dokazilo o plačani varščini za resnost ponudbe v višini treh izklicnih mesečnih najemnin, dokazilo o referencah v gostinski dejavnosti in dokazilo o finančni sposobnosti.

Bodoči najemnik bo lahko kavarno opremil v skladu s svojo vizijo ureditve lokala in dogajanja v njem. Interesenti bodo morali v ponudbi, poleg ponujene cene, opredeliti tudi vsebino programa, ki ga bodo izvajali.

Med pogoji so organizacija različnih prireditev in dogodkov (glasbeni, degustacijski, literarni in drugi tematski večeri) v sodelovanju z lokalnimi ponudniki, prilagoditev urnika v času prireditev v bližini, sodelovanje na prireditvah, ki jih v bližini organizirata oziroma sofinancirata občina in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, sodelovanje z združenjem trgovcev Zavod Koper Otok in vključevanje v skupne aktivnosti.


Najbolj brano