Tudi v Sežani protest za odprtje šole

Za vrnitev pouka v šolskih klopeh so se danes zjutraj zavzeli tudi starši sežanskih šolarjev.

Nekaj otrok prvega triletja sežanske osnovne šole je skupaj s starši 
in starimi starši izrazilo nezadovoljstvo z vladno odločitvijo, da 
morajo po štirih dneh pouka v šoli spet sesti pred računalnike. Foto: Marica Uršič Zupan
Nekaj otrok prvega triletja sežanske osnovne šole je skupaj s starši in starimi starši izrazilo nezadovoljstvo z vladno odločitvijo, da morajo po štirih dneh pouka v šoli spet sesti pred računalnike. Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > Namesto pred računalnike je danes ob 8. uri nekaj otrok prvega triletja sežanske osnovne šole prišlo pred vrata šole. Skupaj s starši in starimi starši so izrazili nezadovoljstvo z vladno odločitvijo, da šolanje za prvo triletje po štirih dneh pouka v šoli spet preseli na daljavo.

Ker je obalno-kraška regija prejšnji teden prešla iz rdeče v črno fazo, namreč danes kraški šolarji po odločitvi vlade spet nadaljujejo šolanje na daljavo. “Odprite šole, zoom odpade” so napisali na transparente. “Raje bi bila v šoli kot doma pred računalnikom,” je povedala tretješolka Tisa.

Foto: Marica Uršič Zupan

Okrog 50 zbranih otrok, staršev in starih staršev je pozdravila tudi v. d. ravnateljice Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana Bojana Škabar, ki je dejala, da je šola naredila vse, da bi se šolarji lahko varno vrnili v šolo. “Strinjamo se, da je treba spoštovati ukrepe, a vas tudi razumemo.”

Župani štirih kraških občin - Divača, Hrpelj-Kozine, Sežane in Komna Alenka Dolgan Štrucl, Saša Likavec Svetelšek, David Škabar in Erik Modic bodo danes naslovili na vlado pobudo, da se v teh občinah za prvo triletje nadaljuje pouk v šoli, tako kot so ga že izvajali prejšnji teden.


Najbolj brano