V ponedeljek potrdili 1652 okužb, v Kopru kar 85

Včeraj so v Sloveniji opravili 4700 PCR testov, od katerih je bilo 1149 pozitivnih (24,4 odstotka) ter 30.392 hitrih testov, med katerimi so bili 503 pozitivni (1,7 odstotka). Po visokem številu novopotrjenih okužb izstopa koprska občina, kjer so včeraj potrdili kar 85 novih primerov.

Odstotek pozitivnih oseb, ki so jih včeraj v Kopru preverjali s 
hitrimi testi (na fotografiji) je bil nizek, a je skupno število včeraj 
potrjenih okužb v tej občini zaskrbljujoče. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Odstotek pozitivnih oseb, ki so jih včeraj v Kopru preverjali s hitrimi testi (na fotografiji) je bil nizek, a je skupno število včeraj potrjenih okužb v tej občini zaskrbljujoče. Foto: Tomaž Primožic/FPA

SLOVENIJA > Včeraj so v bolnišnice na novo sprejeli 100 covidnih bolnikov, odpustili pa 91 oseb. Skupaj se v bolnišnicah zdravi 1157 covidnih bolnikov, 192 jih potrebuje intenzivno nego. Umrlo je 27 bolnikov s covidom-19, je na twitterju objavila vlada. 25 jih je umrlo v bolnišnicah, dve v domovih starejših občanov.

Sedemdnevno povprečje okužb na ravni države je 1227, kar pomeni, da je Slovenija še vedno v rdeči fazi.

Kot kažejo podatki spletnega covid-19 sledilnika, je epidemiološka slika zelo zaskrbljujoča v Kopru, kjer so včeraj potrdili kar 85 novih primerov okužb z novim koronavirusom. V Izoli je bilo pozitivnih 17 oseb, v ostalih občinah obalno-kraške statistične regije pa so zabeležili po manj kot deset okužb.

Nič kaj spodbudni niso niti podatki iz goriške regije, kjer so več kot deset okužb včeraj potrdili v štirih občinah: Novi Gorici (27), Ajdovščini (24), Tolminu (20) in Idriji (15).

V primorsko-notranjski regiji je bilo včeraj največ okužb v Postojni (20) in Ilirski Bistrici (10).

Kot je povedala Maja Bratuša, ki je na vladnih novinarskih konferencah o izzivih covida-19 nasledila Jelka Kacina, je obalno-kraška regija včeraj prešla nazaj v črno fazo epidemije in, tako kot prav tako črna goriška regija, kaže trend slabšanja epidemiološke slike.


Najbolj brano