Policisti izsledili vlomilca iz Pirana

Piranski policisti so izsledili 46-letnega Pirančana, ki je od novembra do januarja izvršil več vlomov v objekte. Gre za starega znanca policije, ki je v preteklosti odslužil že več zapornih kazni.

46-letnega Pirančana bodo kazensko ovadili zaradi    štirh  vlomov  v  
poslovne  prostore,  vloma  v  stanovanjsko  hišo in poškodovanja 
tuje stvari na škodo pravne osebe. Foto: pixabay.com
46-letnega Pirančana bodo kazensko ovadili zaradi štirh vlomov v poslovne prostore, vloma v stanovanjsko hišo in poškodovanja tuje stvari na škodo pravne osebe. Foto: pixabay.com

ISTRA > Piranski policisti so od lanskega novembra obravnavali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, med katerimi so prevladovali vlomi v objekte. Z zbiranjem obvestil in dokazov so ugotovili, da je kazniva dejanja izvrševal 46-letni Pirančan, ki je v preteklosti že odslužil več zapornih kazni. 16. januarja so ga izsledili v Piranu in zoper njega odredili pridržanje ter o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Po vseh izvedenih ukrepih je bilo osumljenemu pridržanje zaključeno, saj zanj ni bila odrejena privedba k preiskovalnemu sodniku. Zoper njega bodo na tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo za šest kaznivih dejanj - štiri vlome v poslovne prostore, vlom v stanovanjsko hišo in poškodovanje tuje stvari na škodo pravne osebe.

Šoferji brez veljavne vozniške

Iz koprske policijske uprave poročajo tudi o obravnavi več voznikov, ki so jih zasačili brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Včeraj zjutraj so v Zazidu ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker nima veljavenga vozniškega dovoljenja, so mu avto zasegli, sledi mu obdolžilni predlog. Enak ukrep je doletel tudi 68-letnika, ki so ga popoldne ustavili pred naseljem Golac.

46-letnik, ki so ga malo po 20. uri ustavili v Pradah, pa ni bil le brez veljavnega vozniškega dovoljenja, temveč je vozil tudi pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal 0,69 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Prejel je plačilni nalog, čaka pa ga še obdolžilni predlog.

Uro zatem, ob 21.20, so policisti v Kopru ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je bil za volanom še nekoliko bolj pijan (0,76 mg/l) od tistega v Pradah.

Zaseg vozila je doletel tudi 22-letnega državljana Severne Makedonije, doma v Kopru, ki so ga ob 21.40 ustavili v Srgaših in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ni bil pijan, pač pa ...

Ob 22. uri pa so v Luciji imeli v postopku 35-letnega voznika osebnega avtomobila. Alkotest je bil negativen, a so mu zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, odredili še postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog, ta pa je bil pozitiven na kanabis, opiate in kokain. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Kršil pa je tudi prepoved prehajanja občin, saj za to ni imel opravičljivega razloga. Po plačilnem nalogu ga čaka še obdolžilni predlog.

Med popravilom padel in se poškodoval mlajši delavec

Včeraj okoli 13. ure so policisti prejeli obvestilo o delovni nezgodi na območju naselja Anhovo, kjer se je pri delu poškodoval 24-letni delavec. Ta je s sodelavcema v gospodarski družbi v Anhovem izvajal popravilo mlina za kamenje v cementarni, pri tem pa je izgubil ravnotežje in s pol metra visokega podesta padel nazaj na hrbet ter se poškodoval v ledvenem delu hrbta. Kasneje so delavca zdravniško oskrbeli v ZD Tolmin, nato pa so ga reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti so glede na dosedanje ugotovitve tujo krivdo izključili.

Neznanec na Ajdovskem poškodoval streho osebnega vozila

Policisti so včeraj zvečer bili obveščeni tudi o poškodovanju parkiranega osebnega avtomobila znamke VW v Ajdovščini na Tovarniški cesti. Neznanec je včeraj na streho avtomobila, ki je bil parkiran ob parkirišču podjetja, položil leseno paleto in tako poškodoval streho vozila (manjša udrtina in več manjših prask). S tem dejanjem je lastniku vozila povzročil za približno 300 evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo ajdovski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Cerkljanskem vlomili v župnišče in ukradli gotovino

Danes zjutraj so policisti preiskovali tudi vlom v župnišče v kraju Cerkno. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec iz sefa ukradel gotovino. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovanje parkiranega avtomobila na Goriškem

Neznani storilec je v času od včerajšnjega popoldneva do danes dopoldne na osebnem avtomobilu znamke audi, ki je bilo parkirano na parkirišču nasproti stanovanjskega bloka v ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici, poškodoval stekla vozila.


Najbolj brano