Novi generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough

Programski svet RTV Slovenija je za novega generalnega direktorja imenoval trenutnega predsednika nadzornega sveta Andreja Graha Whatmougha. Zanj je glasovalo 18 od 28 programskih svetnikov. Njegova protikandidatka v drugem krogu, direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak je prejela devet glasov.

Programski svet RTV Slovenija je za novega generalnega direktorja 
imenoval trenutnega predsednika nadzornega sveta Andreja 
Graha Whatmougha.  Foto: Nebojsa Tejic/STA
Programski svet RTV Slovenija je za novega generalnega direktorja imenoval trenutnega predsednika nadzornega sveta Andreja Graha Whatmougha.  Foto: Nebojsa Tejic/STA

LJUBLJANA > Na razpis so se prijavili sedanji generalni direktor Igor Kadunc, direktorica Televizije Slovenija Natalija Gorščak in predsednik nadzornega sveta Andrej Grah Whatmough, ki so ga sicer ob obeh neuspelih poskusih razrešitve Kadunca omenjali kot kandidata za vršilca dolžnosti.

V prvem krogu glasovanja ni nihče izmed treh kandidatov dobil potrebne večine 15 glasov. Grah Whatmough je prejel 14 glasov, Gorščakova 7 glasov, Kadunc pa 6. Ena glasovnica je bila neveljavna. Nato je potekal drugi krog glasovanja, v katerem se je odločalo med Grahom Whatmoughom in Gorščakovo. Prvi je prejel 18 glasov, Gorščakova 9, poroča spletni portal MMC.

Še pred glasovanjem so kandidati predstavili stališče do položaja in vloge RTVS v slovenskem medijskem prostoru, do medijske zakonodaje, ki ureja položaj zavoda, ter do ključnih izzivov na področju programskih, produkcijskih in poslovnih procesov ter na področju financ. Nato so imeli možnost mnenje o predstavitvah in kandidatih podati še sami programski svetniki.


Najbolj brano