Voznik tovornega vozila pod vplivom prepovedanih drog

Policisti so 11. januarja ob 23.30 na priključku pri Postojni kontrolirali voznika tovornega vozila iz Slovaške. Hitri test je bil pozitiven na skupino amfetamini.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Odrejen mu je bil strokovni pregled v zdravstvenem domu Postojna, ki je bil tudi opravljen. Analiza z IS Ljubljana je potrdila prisotnost metamfetamina. Prometni policisti bodo napisali obdolžilni predlog sodniku za prekrške v Postojni. Vozniku sledi 1200 evrov kazni in 18 kazenskih točk.

Lastnik telefona se je že oglasil

Po včerajšnji objavi najdenega telefona se je na postojnski policijski postaji zglasil lastnik. Telefon smo mu že vrnili.

Iz kleti odnesel kolo in smuči

V Postojni je nekdo vlomil v klet. Ukradel je gorsko kolo znamke nakamura, vredno približno 1000 evrov, in smuči blizzard, vredne 100 evrov.

Iz stanovanja ukradel denar

Včeraj ob 18. uri so piranski policisti prejeli prijavo domačina, da mu je nekdo iz stanovanja ukradel gotovino. Zbirajo informacije.

Vozila so jim zasegli

V sredo ob 9.39 so prometni policisti na Bazari obravnavali 33-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven na opiate, odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi je odklonil. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil v času izrečenega veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Kršitelju je bilo vozilo zaseženo, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti so v sredo ob 10.14 v Tolminu imeli v postopku 60-letnega voznika avtomobila in ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče

Tretji primer pa so prometni policisti tega dne ob 11.30 uri obravnavali na Dombravi. Rezultat hitrega testa je 53-letnemu vozniku pokazal pozitiven rezultat na prepovedane amfetamine, kokain in opiate, prav tako je odločno odklonil nadaljnji strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, tudi njemu je bilo osebno vozilo zaseženo. Tudi njega čaka srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj ob 18.42 so policisti v Ajdovščina ustavili 42-letno voznico avtomobila in tudi v njenem primeru je bil rezultat odrejenega hitrega testa pozitiven na opiate, prav tako je odločno odklonila odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Tudi omenjenega voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, odrejen preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je imela v organizmu 0,14 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njej so policisti vozilo zasegli, zoper kršiteljico bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče

Prav tako so policisti včeraj ob 20.45 uri na območju Solkana ustavili 46-letnega voznika avtomobila in ugotovili, da tudi slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil močno pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti z alkotestom je namreč pokazal 1,83 miligram alkohola v litru izdihanega zraka. Vozilo mu je bilo zaseženo, tudi njega čaka srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj ob 20.50 so v Bertokih zasegli avto domačinu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega je odklonil hitri test na mamila in strokovni pregled.

Včeraj ob 21.15 so v Kopru zasegli avto domačinu, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega je vozilu potekla registracija.

Včeraj ob 22. uri so v Ankaranu odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, prav tako domačinu, ki je napihal 0,63 mg/l alkohola.

Ob 22.45 so v Luciji ustavili domačina, voznika osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog. V postopku je bilo ugotovljeno, da je pozitiven na kanabis in kokain. Odrejen strokovni pregled je odločno odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 0.15 so v Šmarjah ustavili voznika avtomobila, kateremu je opravljen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Ob 22. uri je na mejni prehod Starod pripeljal voznik avtomobila, 20-letni državljan Albanije. V postopku je bilo ugotovljeno, da ima v celoti ponarejeno vozniško dovoljenje Albanije in Italije. Ponaredke so mu zasegli, sledi kazenska ovadba.

Ilegalna migranta sta se skrila v tovornjak

Včeraj popoldne so imeli na mejnem prehodu Dragonja v postopku voznika tovornega vozila, ki je v tovornem delu prevažal dva ilegalna migranta, državljana Pakistana. Ugotovljeno je bilo, da sta nekje na poti prerezala cerado in se skrila v tovornjak.

V kombiju so bili štirje ilegalni migranti

Policisti so pri Črnotičah ustavili voznika kombija, 20-letnega državljana Slovenije, v katerem so bili štirje ilegalni migranti, in sicer dva državljana Afganistana in dva državljana Irana. Kombi so zasegli, postopki še potekajo.

Ob 9.25 so policisti zaznali vstop terenskega vozila pri Dramcu, ki je peljal proti Dragonji. Policisti so ga ustavili pred vasjo Dragonja. V vozilu je bilo, poleg 30-letnega voznika, državljana Kosova, še pet državljanov Kosova. Po opravljenih razgovorih so med petimi potniki izločili 34-letnega državljan Kosova kot vodiča in mu, tako kot tudi vozniku, odvzeli prostost.


Najbolj brano