V novi številki Primorskih novic preberite

Tudi s 736 evri neto minimalne plače, kolikor navrže letošnji dvig za 20 odstotkov nad minimalne življenjske stroške, je težko preživeti. K njeni dostojnosti, ki je tudi cilj nedavno predstavljene evropske direktive ustreznejših minimalnih plač v 27 državah članicah, se Slovenija nekoliko hitreje pomika v zadnjem desetletju. Napovedovane katastrofe zaradi tega ni bilo. Se pa ta utegne zgoditi zaradi propadlega plačnega sistema in rekordne množice zaposlenih s plačami, ki se sučejo okrog minimalnih.

 Foto: STA
Foto: STA

Vse pripravljeno za mehurčke po učilnicah

“Odzivov staršev še nimamo. Bodo pa najverjetneje zadovoljni, posebej zato, ker gre za prvo triado, kjer otroci še niso samostojni in je delo doma z njimi zahtevnejše,” nam je povedala ravnateljica osnovne šole Antona Žnideršiča Karmen Šepec.

Piranske tlakovce je znova prekril asfalt

Le kratek čas so lahko Pirančani občudovali stari kamniti tlak v Savudrijski in Tomažičevi ulici, nakar ga je znova prekril asfalt.

Poleti se lahko začne prenova Rustjeve hiše

Občina Ajdovščina je na razpisu Evropskega sklada za regionalni razvoj za prenovo pritličja Rustjeve hiše in vzpostavitev doživljajskega centra pekarstva in mlinarstva dobila 310.000 nepovratnih evrov.

Uspešni so bili predvsem tam, kjer so znali združiti moči

Občani so med 109 predlaganimi izbrali 33 projektov ali naložb, ki jih bo občina izvedla letos in prihodnje leto.

Previdno, otroci se vračajo tudi na ceste

Po napovedanem odprtju šol v devetih statističnih regijah za šolarje prvih treh razredov bo več otrok tudi na cestah, opozarjajo na Agenciji za varnost prometa, zato vse voznike in druge udeležence pozivajo k največji možni pazljivosti.

Gozdne kresničke bodo kmalu naprodaj

Nedokončana soseska vrstnih hiš Gozdne kresničke na obrobju Hrpelj, ki jo je začelo graditi zdaj že propadlo podjetje Lagrad iz Portoroža, je po drugi dražbi dobila nove lastnike.

Umestitev avtoceste dve leti prej, če...

Dars je sredi meseca izbral izvajalca za izdelavo strokovnih podlag, študije različic in okoljskega poročila za avtocesto Postojna-Jelšane.

Centrala streže espresso humorja: kratek, sladek in močen

Komik, igralec in vsestranski ustvarjalec Žan Papič v vlogi operaterja Marka lajša tegobe zaskrbljenih državljanov.

7. Val

- Dr. Damijan Štefanc, izredni profesor na Filozofski fakulteti, o posledicah dolgotrajnega pouka na daljavo: “Cena, ki jo bomo plačali, je manj usvojenega znanja”

- Industrijska zgodovina Posočja

Favoriti ne zmagujejo vedno

Slovenski rokometaši se bodo na svetovnem prvenstvu v petek ob 20.30 pomerili s Švedi.


Najbolj brano