Stolpič v Livadah bodo kmalu obnavljali

Univerza na Primorskem je danes s podjetjem Makro 5 Gradnje podpisala pogodbo za izvedbo investicijskih in sanacijskih del v objektu Livade 1.0, ki je od leta 2017 zaradi posledic požara neuporaben. Z deli naj bi začeli v dveh tednih, končali pa naj bi jih v pol leta.

Rektorica UP Klavdija Kutnar in direktor podjetja Makro 5 Gradnje 
Igor Hvastja sta danes  podpisala pogodbo za obnovo stolpiča v 
Livadah. Foto: UP
Rektorica UP Klavdija Kutnar in direktor podjetja Makro 5 Gradnje Igor Hvastja sta danes podpisala pogodbo za obnovo stolpiča v Livadah. Foto: UP

IZOLA, KOPER > “Gre za za prelomni trenutek, ko upamo, da se bomo še v letu 2021 s svojo raziskovalno in študijsko dejavnostjo vrnili v Livade,” je ob podpisu pogodbe dejala rektorica UP Klavdija Kutnar. Podjetje Makro 5 Gradnje je bilo izbrano v postopku oddaje javnega naročila kot najugodnejši ponudnik.

Vračanje izobraževalnega in raziskovalnega procesa v sanirani objekt Livade 1.0 bo pomembno prispevalo k še hitrejšemu razvoju Univerze na Primorskem predvsem na področju naravoslovja, športa in zdravja. Mateja Tilia, vodja sektorja za investicije v visokošolsko in znanstveno infrastrukturo na direktoratu za investicije MIZŠ, ki sofinancira večino sredstev za sanacijo objekta v Livadah, je poudarila, da si je ministrstvo že vse od nesrečnega dogodka pred tremi leti prizadevalo, da bi objekt čim prej sanirali in bi služil študentom in raziskovalcem. “Upamo, da bomo lahko v naslednjem študijskem letu v tem objektu pozdravili študente in raziskovalce,” je dejala.


Najbolj brano