Po drugem prejetem odmerku cepiva se počutijo dobro

Stanovalci in zaposleni v Domu upokojencev Nova Gorica (DUNG), ki so prejeli že drugi odmerek cepiva, se počutijo dobro in nimajo neželenih učinkov, zatrjuje vodja zdravstvene nege in oskrbe Nataša Slejko, ki pravi, da se je zanimanje za cepljenje v tem tednu povečalo.

Iskriva 90-letna stanovalka novogoriškega doma upokojencev 
Štefanija Fakuč ponosno pokaže decembrski izvod Primorskih 
novic z njeno fotografijo na naslovnici. Foto: CZ severna Primorska
Iskriva 90-letna stanovalka novogoriškega doma upokojencev Štefanija Fakuč ponosno pokaže decembrski izvod Primorskih novic z njeno fotografijo na naslovnici. Foto: CZ severna Primorska

NOVA GORICA > Med stanovalci DUNG, ki so že prejeli drugi odmerek cepiva, je tudi 90-letna Štefanija Fakuč, ki smo jo fotografirali konec decembra ob prvem cepljenju. Ob fotografiji, objavljeni na naslovnici Primorskih novic, se je marsikdo zaskrbljeno vprašal, kako bo gospa prestala cepljenje. Po že drugem prejetem odmerku cepiva pravi: “Odlično se počutim. Sem se bala, da me bo kaj bolelo, a je vse v redu, vam povem, spala sem še bolje kot prejšnje dni. Ta bolezen ne bo jenjala, če se ne bomo cepili. To bo šlo kar naprej, poglejte koliko jih je že umrlo. Ni treba dvomiti. Jaz imam 90 let in vrsto bolezni, pa sem cepljenje dobro prestala,” sporoča tistim, ki se za cepljenje še niso odločili.

Nihče od doslej cepljenih v DUNG ni imel neželenih reakcij, zatrjuje vodja zdravstvene nege in oskrbe Nataša Slejko. “Ta teden se med zaposlenimi izkazuje večje zanimanje za cepljenje, tako da smo že naročili odmerke za prihodnji teden. Tudi tiste, ki se pripravljajo na sprejem k nam, seznanimo z možnostjo cepljenja in imajo že podpisane izjave, da se želijo cepiti.”


Najbolj brano