Angažirani krajani Dola do novih dobrodošlih pridobitev

V okviru pobude koprske občine o participativnem proračunu so bili precej angažirani tudi krajani Dola, ki se lahko pohvalijo z nekaterimi dobrodošlimi pridobitvami. Ena izmed novih pridobitev je soba, ki omogoča izvedbo novih vsebin v tamkajšnjem gasilskem domu.

Ena izmed novih pridobitev je soba, ki omogoča nove vsebine v 
tamkajšnjem gasilskem domu.
Ena izmed novih pridobitev je soba, ki omogoča nove vsebine v tamkajšnjem gasilskem domu. 

DOL > Prostori Prostovoljnega gasilskega društva Dol vključujejo tudi sobo, ki je namenjena predvsem mladim. Občina je nabavila konferenčne stole, projektor z opremo za domači kino in platno. Mladi bodo lahko tam v prihodnje organizirali različne dogodke, delavnice, predavanja in krožke. Novo podobo ima tudi tamkajšnja kuhinja, ki bo ob organizaciji dogodkov omogočala pogostitev in postrežbo. Koprska občina je nabavila novo kuhinjsko opremo in gostinske aparate. Kuhinjo bodo uporabljali ob večjih intervencijah gasilcev.

Poleg tega je občina v Dolu pri Hrastovljah asfaltirala vaško cesto in postavila dva električna drogova z lučmi ter uredila lažji in bolj varen dostop do ekološkega otoka. Za vse tri projekte, ki bodo izboljšali življenjske pogoje krajanov, je občina skupno odštela približno 35.000 evrov, sporočajo s koprske občine.

Krajani Dola so bili aktivni tudi pri pripravi in izbiri projektnih predlogov, ki jih bo MOK uresničila v letih 2021 in 2022. Na njihovo pobudo bo uredila rekreacijsko-sprehajalne poti med vasema Dol in Hrastovlje, ob trasi bodo na voljo orodja za telovadbo na prostem, v okviru drugega projekta pa bo postavila več hitrostnih ovir in ustrezno prometno signalizacijo v vasi Dol in na poti v Zanigrad. Uredila in opremila bo tudi mansardo tamkajšnjega gasilskega doma, vzpostavila učilnico in nabavila računalniško opremo ter uredila in ogradila dvorišče pred objektom, še sporočajo iz občine.


Najbolj brano