Huda prometna nesreča na Soški cesti zaradi nepravilnega prehitevanja

Včeraj ob 17.30 se je na glavni cesti med naseljem Plave in Solkanom, pri Zagomili, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi trije vozniki osebnih avtomobilov. Nesreča se je zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega avtomobila; v prometni nezgodi je bila ena oseba zelo hudo poškodovana, druga pa lažje.

Včeraj  ob 17.30 se je na glavni cesti med naseljem Plave  in  
Solkanom, pri Zagomili, zgodila huda prometna nesreča,  v kateri 
so bili udeleženi trije vozniki osebnih avtomobilov. (Foto: PU Nova 
Gorica)
Včeraj ob 17.30 se je na glavni cesti med naseljem Plave in Solkanom, pri Zagomili, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi trije vozniki osebnih avtomobilov. (Foto: PU Nova Gorica) 

PLAVE, SOLKAN > Z zbiranjem obvestil in ogledom so prometni policisti na kraju ugotovili, da je 45-letni voznik avtomobila vozil iz naselja Plave proti Solkanu. Med vožnjo je voznik začel prehitevati pred seboj vozeče neznano tovorno vozilo v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 25-letni voznik drugega osebnega avtomobila. 45-letni voznik je s prednjim delom svojega vozila čelno trčil v prednji del drugega vozila. Po trčenju je osebni avtomobil 45-letnega voznika odbilo nazaj na svoje smerno vozišče, kjer je nato trčil še v tretji osebni avtomobil, s katerim se je za njim pripeljal 26-letni voznik, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

V prometni nesreči se je 45-letnik huje poškodovan, lažje pa 25-letni voznik; tretji (26-letni) udeleženec prometne nesreče ni bil poškodovan. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom iz vozila rešili huje poškodovanega voznika ter nudili drugo pomoč. Reševalci NMP ZD Nova Gorica so po nudeni oskrbi na kraju oba poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli prekrškovni postopek. O vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče bodo prometni policisti s pisnim poročilom obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Cesta je bila po prometni nezgodi popolnoma zaprta za ves promet dobri dve uri in pol.


Najbolj brano