Zagorelo v stanovanju

Včeraj malo pred 16. uro je zagorelo v stanovanju večstanovanjskega objekta v Rožni ulici v Idriji. Ko so stanovalci ob vrnitvi zaznali dim, so poklicali gasilce PGD Idrija, ki so ogenj dokončno pogasili. Gasilci so po gašenju poškodovan inventar odnesli iz stanovanja, prezračili prostore in dvema osebama zaradi vdihavanja dima dali kisik. Po prvih podatkih je bil vzrok požara počena šamotna opeka v štedilniku na drva. Pogorela je omara ob štedilniku. Po prvih ocenah je škode za približno tisoč evrov.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Policiste so včeraj popoldne obvestili o nedostojnem vedenju moškega, ki je v Šempetru pri Gorici kršil javni red in mir ter s svojim ravnanjem in kričanjem vznemirjal tamkajšnje občane. 33-letnega kršitelja so kmalu izsledili in ga ustavili med vožnjo na kolesu. Moški, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, je kričal na policiste in jih žalil ter ni upošteval večkratnega ukaza policistov, naj s kršitvijo preneha. Odredili so mu pridržanje v policijskih prostorih, pri čemer so uporabili tudi prisilna sredstva. Izdali so mu plačilna naloga zaradi kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru ter zaradi kršitev prometne zakonodaje.

Znesel se je nad parkiranim vozilom

Policiste so včeraj obvestili o poškodovanju avtomobila znamke volkswagen, ki je bilo od petka pozno popoldne do nedelje dopoldne parkirano na parkirišču v Ajdovščini. Nepridiprav je z neznanim predmetom podrsal lak na vozilu. Po prvi oceni je škode za približno 750 evrov. Oškodovanec ni podal predloga za pregon kaznivega dejanja.

Skušali vlomiti v pomožni gospodarski objekt

Nekdo je med vikendom poskusil vlomiti v pomožni gospodarski objekt ob eni od hiš v Dobravljah. Storilec v objekt ni vstopil. Zaradi kaznivega dejanja (poškodba lesenih vrat in ključavnice) je nastala škoda za približno 250 evrov.

Iz parkiranega tovornjaka kradli gorivo

Policisti so včeraj dopoldne obravnavali tatvino goriva iz tovornega vozila, ki je bilo parkirano na parkirišču v Ajdovščini. Neznani storilec je ponoči iz rezervoarja tovornjaka znamke mercedes-benz actros (ukrajinski voznik je v tem času v vozilu počival), iztočil 671 litrov dizelskega goriva in tako podjetju iz Ukrajine povzročil za 738 evrov škode. Policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

S tovornjakom na kolesarsko stezo

29–letni voznik tovornjaka s priklopnikom je danes malo po 9. uri vozil po glavni cesti iz Tolmina proti Mostu na Soči. Tik pred odcepom za Modrej je zapeljal preveč na desno stran voznega pasu, zaradi česar je tovornjak zaneslo z vozišča čez kolesarsko stezo in tam obstalo. V nesreči je nastala škoda na leseni ograji kolesarske steze in kovinski varnostni ograji. Policisti so 29-letniku izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča s pobegom

Danes ob 11.24 uri, so policisti v Braniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Po prvih zbranih podatkih je neznani voznik osebnega avtomobila goriškega registrskega območja poškodoval drugi parkirani avtomobil znamke nissan in po nezgodi s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu, ki je medtem bil v trgovini, nudil podatke oziroma o tem obvestil policijo.


Najbolj brano