Brez novih okužb med bolniki na internističnih oddelkih šempetrske bolnišnice

Na severnem Primorskem je bila včeraj potrjena 101 nova okužba. V šempetrski bolnišnici je 58 bolnikov s covid-19, od tega jih je šest v intenzivni enoti, trije potrebujejo pomoč respiratorja.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

SEVERNA PRIMORSKA > Največ aktivno okuženih je še naprej v občini Ajdovščina, in sicer 379. Tudi 14-dnevna pojavnost je tu najvišja (1952), v novogoriški občini pa jih je 363. Le tri od 13 občin v goriški statistični regiji ima 14-dnevno pojavnost okužb, preračunano na 100.000 prebivalcev, nižjo od 1000: to so občine Šempeter-Vrtojba, Bovec in Kobarid.

V goriški statistični regiji je bil včeraj potrjen 101 nov primer okužb, od tega največ v mestni občini Nova Gorica, in sicer 21, v Ajdovščini pa 19. V Tolminu je bilo potrjenih 14 primerov, v Idriji 12, v Cerknem 9, v občini Šempeter-Vrtojba 6, v Brdih in Vipavi po 5, v Bovcu, občinah Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko po 3, v Kobaridu ena okužba.

Včeraj, deseti dan po vdoru virusa v belo območje internističnih oddelkov, so v šempetrski bolnišnici znova testirali vse paciente in zaposlene na teh oddelkih. Odvzetih je bilo 177 brisov. Kot je regijskemu štabu CZ za severno Primorsko sporočila strokovna direktorica bolnišnice Dunja Savnik Winkler so bili pozitivni le štirje izvidi: “In to pri zaposlenih v zdravstveni negi in čistilni ekipi, medtem ko so bili vsi hospitalizirani bolniki internističnih oddelkov negativni.”

Na Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori pa je pozitiven še drugi otrok. Zdravstveno stanje obeh je stabilno, predstojnica oddelka je v stiku s starši. Jutri bodo otroci in zaposleni ponovno testirani, je razmere v Stari Goric predstavila Savnik Winklerjeva.

Včeraj so znova testirali tudi stanovalcev v enoti Tolmin Doma upokojencev Podbrdo. Kot je sporočila vodja oddelka Marjeta Tuta, so opravili 74 testov, pozitivnih jih je bilo 11. Skupno je tako v domu okuženih 64 starostnikov, praktično polovica. Vsi, ki so bili tudi na včerajšnjem testu negativni, bodo jutri cepljeni še z drugim odmerkom cepiva proti covidu-19.


Najbolj brano