Zaradi nasilnega Slovenca v soboto izpraznili del frankfurtskega letališča

Nemški varnostni organi so danes slovensko policijo obvestili o incidentu na frankfurtskem letališču, v katerega je bil v soboto vpleten 38-letni slovenski državljan, ki že dalj časa zakonito biva v Nemčiji, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU). Obravnavali so ga, ker ni uporabljal zaščitne maske v prostorih terminala, so dodali.

Letališče v Frankfurtu (foto: pixabay.com)
Letališče v Frankfurtu (foto: pixabay.com) 

FRANKFURT > Kot so še navedli na GPU, osumljeni pri postopku ni upošteval zakonitih ukazov policije in je grozil policistom. Policija je zoper njega uporabila prisilna sredstva in ga obvladala.

Poteka zbiranje informacij, ki bodo pripomogle k razjasnitvi okoliščin incidenta, so sporočili z GPU. "Nemška policija v tem trenutku ne pozna motiva in nima informacij o vpletenosti slovenskega državljana proti varnosti države," so pojasnili.

Nemška zvezna policija je že pred tem sporočila, da je v soboto okoli 17.15 obravnavala 38-letnega slovenskega državljana, ker ni nosil zaščitne maske. Moški se je odzval agresivno. Skušal je pobegniti, a so ga policisti obvladali, je nemška policija zapisala na svoji spletni strani.

Ker ob poskusu bega prtljage ni vzel s seboj, so izpraznili terminal 1. A v prtljagi ni bilo ničesar nevarnega.

Po aretaciji so proti njemu sprožili preiskavo zaradi groženj in upiranja policistom, še navaja nemška policija. Tiskovni predstavnik je danes sporočil, da moški ni bil zmožen zaslišanja, zaradi česar so ga prepeljali v psihiatrično bolnišnico.

Letališka policija je sicer ob skoraj istem času prejela tudi informacijo, da je na območju terminala 1 oborožen moški, a ga niso našli. Okoli 20. ure so znova odprli letališče in železniško postajo.


Najbolj brano