Baumbach se bo lotil Belega šuma Dona DeLilla

Ameriški filmski režiser in scenarist Noah Baumbach, znan tudi kot mojster realističnih dialogov, bo podpisal filmsko priredbo priljubljenega družbenokritičnega romana Beli šum, ki ga podpisuje prav tako ameriški avtor Don DeLillo. V filmu bosta igrala Adam Driver in Greta Gerwig.

Noah Baumbach (foto: Georges Biard) Foto: Picasa
Noah Baumbach (foto: Georges Biard) Foto: Picasa

NEW YORK > DeLillo je za satirični roman Beli šum, ki je izšel leta 1985, prejel ameriško nacionalno knjižno nagrado. V njem nastopajo profesor za študije o Hitlerju Jack Gladney in njegova četrta žena Babette, s katero skupaj vzgajata otroke. Njihovo na videz srečno življenje ključno zaznamuje železniška nesreča, ki sproži nevaren kemični izpust.

Beli šum velja za eno DeLillovih najboljših del in je pomembno vplivalo na sodobno literaturo. Baumbach, ki je bil za oskarja že dvakrat nominiran za izvirne scenarije svojih režij Sipa in kit (2005) ter Zakonska zgodba (2019), se bo tokrat prvič podal v filmsko priredbo leposlovnega dela, medtem ko sta ekranizaciji že doživela DeLillova romana Kozmopolis in The Body Artist.

V filmu bosta v vlogah zakoncev nastopila Adam Driver in Greta Gerwig, ki sta zaigrala že v Baumbachovem filmu Frances Ha. Film bodo začeli snemati v juniju.


Najbolj brano