Z Magajno v video

Včeraj je Občina Divača praznovala svoj kulturni dan, posvečen spominu na rojstvo pisatelja dr. Bogomirja Magajne iz Vremske doline.

 Foto: Lea Kalc Furlanič
Foto: Lea Kalc Furlanič

DIVAČA > Namesto kulturnih prireditev so zaradi primeža koronavirusa v občinski upravi izbrali virtualno pot in posneli video, v katerem so predstavili pisatelja, zdravnika in človekoljuba dr. Bogomirja Magajno, njegovo delo ter kulturne in druge aktivnosti v občini, povezane z njim.

V skoraj polurnem videu, izdelanem po zamisli Romane Derenčin, ki na občini skrbi za družbene dejavnosti, je poleg županje Alenke Štrucl Dovgan nastopilo še nekaj občinskih svetnikov: Damjana Gustinčič, Nives Skuk, Mirjam Frankovič Franetič, Bruno Kocjan in Urša Skerbiš Štok. Video je produciral Alen Franetič.

“Malo je občin v naši deželi, ki praznujejo svoj lokalni kulturni dan, zato smo lahko še posebej zadovoljni in ponosni, da v našem okolju namenjamo kulturi posebno mesto. Zagotovo k temu prispevamo vsi, vsak na svoj način, saj v kulturi prepoznavamo trdno in močno vez med posamezniki in skupnostjo,” so povedali ustvarjalci videa. Objavljen je na spletni strani občine oziroma na youtubu.


Najbolj brano