S pesniško zbirko so zaokrožili jubilej

Medgeneracijsko informativno družabno središče (Mids) Ajdovščina, ki povezuje nekdanje pripadnike Slovenske vojske in uslužbence na ministrstvu za obrambo, njihove družinske člane in simpatizerje, letos zaokrožuje deseto obletnico delovanja.

 Foto: Alenka Tratnik
Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > V tem času je iz pilotnega projekta preraslo v središče, ki svojim članom z različnimi dejavnostmi zapolnjuje življenje po upokojitvi, zagotavlja krepitev socialnih stikov ter pomaga k ohranjanju samostojnega življenja in zdravja. Tudi z aktivnostmi, v katerih udeleženci razvijajo talente, pravi predsednica Mids Ajdovščina Marija Mravlja Kodrič.

Epidemija covida-19 je omejila dejavnosti v jubilejnem letu, a jih ni ustavila. Leto so zaokrožili z izdajo pesniške zbirke člana Miroslava Koritnika Mirka Besede srca. Avtor, ki je orodja delovodje na gradbiščih po upokojitvi zamenjal za svinčnik, v verze preliva svoje občutenje veselja in žalosti, prijateljstva, sreče in skrbi.

Pesniško zbirko je uredila Irena Šinkovec, ki je iz avtorjevega gradiva izbrala 40 pesmi, likovno jo je opremila Aljana Volk Kuzma, dopolnjujejo pa jo misli ostalih članov Mids Ajdovščina.


Najbolj brano