Stančič zmagoviti joker s klopi

Prvi izmed dveh primorskih derbijev, ki bosta v roku štirih dni odigrana na sežanskem stadionu Rajka Štolfe, je pripadel Taboru, ki je v 18. krogu prve SNL ugnal Gorico z 1:0 (0:0) po zaslugi rezervista Dina Stančiča.

Goriški vratar Uroš Likar je moral po žogo v mrežo. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Goriški vratar Uroš Likar je moral po žogo v mrežo. Foto: Tomaž Primožic/FPA

SEŽANA > Pred tekmo so mnogi spraševali, če bo Sežancem do zmage pomagala zvrhana mera jeze po sobotni sodniški kraji v Stožicah ali pa bodo Novogoričani slavili po zaslugi šok terapije, kot posledice menjave na trenerskem stolčku. Oster dvoboj za točke je še pred iztekom prve minute napovedal rumeni karton domačemu bočnemu branilcu Denisu Kouaoju po prekršku nad goriško desetico Goranom Cvijanovićem. Pester uvod je ob nezbrani igri branilcev obeh ekip s svojo nespretnostjo ob sprejemu žoge z nogo, ki bi skoraj botrovala goriškemu vodstvu, začinil povratnik v sežanska vrata Jan Koprivec. V sedmi minuti je zgolj nemočno pospremil za las nenatančen poskus Etiena Velikonje, Matija Širok je v 21. minuti ob poskusu podaje zadel prečnik Koprivčevih vrat, vmes pa je na drugi strani neravne zelenice Aldairju Djaloju po samostojnem prodoru veselje preprečil goriški blok. “V prvih desetih minutah smo imeli precej težav. Nato smo počasi vzpostavili ravnotežje. Videlo se je, da so fantje zelo motivirani po zadnjih dogodkih,” je kritične domače minute opisal formalno uradni predstavnik kluba Nace Kosmač, ki je bil tokrat v vlogi dirigenta s klopi.

Gostom je z roba igrišča glasno poveljeval pomočnik trenerja Aleksandar Jović, ki je bil v prve pol ure lahko zadovoljen s terensko pobudo. Na drugi strani so Sežanci tradicionalno prežali na nasprotne napade, proti koncu polčasa pa so se posvetili tudi grajenju daljših napadov in bili prek Christosa Rovasa zelo blizu vodilnemu zadetku. Nad njihovo igro kaznovani trener Goran Stanković iz VIP tribune ni imel večjih pripomb, zato med polčasom v domači enajsterici ni bilo menjav, medtem ko sta se Jović in Florijan Debenjak v lov na prepotreben poln izkupiček odpravila z dvema rezervistoma.

A sveže moči gostom niso prenesle presežka. Nasploh je bil drugi polčas bistveno bolj taktičen oziroma dolgočasen. Za goste je edino pravo priložnosti zapravil Velikonja, zelo zaspani pa so bili vse do 79. minute tudi domači nogometaši. Takrat pa se je spet z natančno podajo iz prekinitve izkazal Dominik Mihaljević, ki je v kazenskem prostoru našel jokerja s klopi Dina Stančića in po natančnem strelu z glavo je moral Uroš Likar pobrati žogo iz svoje mreže. “V končnici jesenskega dela so vse tekme zelo taktične. Zadetkov je malo, saj je opazna utrujenost pri vseh klubih. Nimam se za junaka. Odločil je naš ekipni duh. Če bi nam kdo pred sezono ponudil takšen točkovni izkupiček, bi takoj podpisali,” je bil odkrit ključni mož sežanske zmage, ki bi lahko v končnici tekme še podvojil prednost, medtem ko gostje niso zmogli zaključnega juriša.

Ker nogometaši Gorice po porazih niso na voljo za izjave, je pred (redke) predstavnike sedme sile stopil zgolj Florijan Debenjak, ki je bil pričakovano razočaran nad razpletom: “Nikakor ne moremo biti zadovoljni z igro, ki ni bila na želeni ravni. Privoščili smo si preveč zgrešenih podaj, kar je domačinom odpiralo možnosti za protinapad. Fantje so sposobni veliko več, a očitno igrajo v krču. Pred nami je še zadnja jesenska tekma, nato pa bo potrebno narediti analize in potegniti določene poteze.”

Stadion Rajka Štolfe, brez gledalcev, sodniki: Borošak, Benc, Šumer.
Strelec: 1:0 Stančič (79.).
CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Hlad, Briški, Makoumbou, Grobry, Mihaljević, Kouao, Djalo Aldair (od 89. Stanković), Babić (od 80. Salkić), Rovas (od 64. Stančič).
Gorica: Likar, T. Kavčič, Mevlja, Tomiček (od 84. Oyewusi), Paljk (od 46. M. Kavčič), Širok (od 66. Hodžić), Nkama, Grudina, Cvijanović (od 76. Itrak), Colley (od 46. Smajlagić), Velikonja.
Rumeni kartoni: Kouao; Paljk, Grudina, Tomiček.
Rdeči karton: /.

Najbolj brano