S sekiro nad materinega partnerja

Običajen družinski prepir je v petek popoldne v Idriji prerasel v hud spor, ki se je končal z udarci. Po naših informacijah je sin najprej udaril lastno mater, nato pa šel v klet za njenim partnerjem in ga napadel s sekiro. K sreči le z lesenim delom. Policisti so napadalca čez nekaj časa prijeli v Idriji, po zaslišanju ga je preiskovalna sodnica priprla.

V kleti v Idriji naj bi 26-letnik v petek pograbil za sekiro, jo izruval 
iz panja in nato z njenim lesenim delom udaril materinega 
partnerja po glavi. (Fotografija je simbolična)
V kleti v Idriji naj bi 26-letnik v petek pograbil za sekiro, jo izruval iz panja in nato z njenim lesenim delom udaril materinega partnerja po glavi. (Fotografija je simbolična)  

IDRIJA > V petek nekaj minut po pol šestih popoldne so policisti na novogoriškem OKC prejeli klic domačinke iz Idrije, ki je prijavila, da se je v njeni hiši zgodilo hudo nasilje. Njen sin naj bi najprej udaril njo, nato pa s sekiro napadel še njenega partnerja.

Idrijski policisti in kriminalisti novogoriške policijske uprave so takoj odhiteli na naslov prijaviteljice in se seznanili z dejstvi o napadu. Kot so na novogoriški policijski upravi zapisali v sporočilu za javnost, se je med sorodniki v hiši najprej vnel hud spor. Po naših neuradnih podatkih naj bi se 26-letni sin jezil in kričal na 48-letno mater ter njenega enako starega partnerja, med kričanjem pa naj bi tudi razgrajal in razbijal po hiši.

Vpitje in grožnje naj bi se nato nadaljevale do točke, v kateri je sin dvignil roko nad lastno mater. Sin naj bi mater udaril in brcnil, po neuradnih podatkih naj bi dobila močan udarec v koleno in hrbet v predelu križa. Kaj se je nato dogajalo in zakaj se je spor iz stanovanja preselil v klet, policija zaradi interesa kriminalistične preiskave minuli konec tedna še ni razkrila.

Za moškim v klet

V kleti sta se potem srečala sin in mamin partner. Sin naj bi v nekem trenutku pograbil sekiro, ki je bila zapičena v panj za sekanje drv, in z njo udaril maminega partnerja po glavi. K sreči ga je zadel le z lesenim delom, sicer bi bile poškodbe za 48-letnika lahko usodne. Tudi po tem udarcu sta se vpletena očitno uspela izviti iz prepira, starejši naj bi odšel v nekaj kilometrov oddaljen zaselek pri Idriji, mlajši pa po mestu.

Takrat pa so bila pri njiju doma že policisti, ki so oba začeli intenzivno iskati. Poškodovanega starejšega moškega so našli v zaselku pri Idriji, napadalca pa na eni od mestnih ulic. Takoj so ga aretirali in ga pridržali. Idrijski reševalci so medtem oskrbeli napadenega moškega, ki je utrpel nekaj centimetrov dolgo razpočno rano na temenu glave, napadena 48-letnica pa je kasneje zaradi bolečin v kolenu in križu sama poiskala pomoč v idrijskem zdravstvenem domu.

Napadenega moškega so reševalci odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, od koder pa so v soboto policiji sporočili, da je ob udarcu utrpel le lažjo poškodbo. Napadalec pa se ob dogodku ni poškodoval.

Najmanj pet let zapora?

Kriminalisti so o napadu seveda takoj obvestili dežurno preiskovalno sodnico in tožilko ter si kraj dejanja ogledali, zbrali obvestila in opravili prva preiskovalna opravila. Po prvih zbranih obvestilih so napadalca ovadili zaradi lahke telesne poškodbe in zaradi poskusa uboja ter ga v soboto popoldne pripeljali na zaslišanje k preiskovalni sodnici.

Ta se je po zaslišanju odločila, da 26-letnik sodi v pripor, zato so ga policisti odpeljali v solkanski zapor. Če njegov odvetnik ne bo uspel s kakšno pritožbo proti priporu, bo v solkanskem “žabjem kraju” počakal na sojenje. Zaradi poskusa uboja mu po našem kazenskem zakoniku grozi najmanj pet in največ 15 let zaporne kazni.


Najbolj brano