Z dojenčkom v mrazu čez mejo

Mati z dojenčkom čez mejo pri Starodu, odrasel migrant peš po avtocesti in dva migranta skrita v prirejenem prostoru kombija. To so načini, s katerimi se tudi v mrazu in slabem vremenu skušajo migranti čez naše kraje prebiti do zahodne Evrope.

Pritisk na zeleno mejo s Hrvaško kljub snegu ,dežju in mrazu ne 
pojenja. Foto: Danijel Cek
Pritisk na zeleno mejo s Hrvaško kljub snegu ,dežju in mrazu ne pojenja. Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > V torek zjutraj so kozinski policisti v Hrpeljah ustavili voznika z osebnim avtom BMW s francoskimi registrskimi oznakami. Za volanom je sedel 30-letni državljan Turčije, ki živi v Franciji, v avtu pa je prevažal pet državljanov Turčije, ki so hrvaško-slovensko mejo prestopili ilegalno. Med njimi je bila tudi mati z dojenčkom. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za ženo in otroka voznika, zato so ga policisti kaznovali le za prekršek.

V torek dopoldan so vozniki poklicali policiste in jim povedali, da po avtocesti od počivališča Studenec proti Razdrtem hodi moški. Policisti so bili kmalu na kraju in ugotovili, da gre za Afganistanca, ki je prišel v Slovenijo nezakonito. V torek so policisti prestregli še dva državljana Kosova, italijanski kolegi pa so našim vrnili dva Iračana in dva Iranca.

Sicer pa so včeraj kozinski policisti pri Markovščini prestregli kar 15 državljanov Afganistana, bistriški v Dolenjah pa dva državljana Albanije. Kozinski policisti so bili prav tako aktivni v sredo, ko so obravnavali tri državljane Irana in dva državljana Turčije, bistriški policisti so prijeli državljana Afganistana, koprski pa tri državljane Pakistana. Ob meji je bilo živahno tudi minuli konec tedna, ko so policisti od Ilirske Bistrice do Pirana prijeli 14 migrantov, najbolj pa je izstopal primer na mejnem prehodu Jelšane, čez katerega je 34-letni Romun s kombijem britanskih registrskih oznak v prirejenem kombiju skušal pretihotapiti dva Albanca. Po prijetju in zaslišanju je Romun končal v priporu.


Najbolj brano