Laže do stanovanj

Odziv na razpis za finančno pomoč pri stanovanjskih naložbah je pozitivno presenetil, saj se je prijavilo 17 ljudi. Petim so odobrili pomoč. V letih 2021 in 2022 naj bi višino pomoči s 50.000 zvišali na 100.000 evrov letno.

Tolmin Foto: Leo Caharija
Tolmin Foto: Leo Caharija

TOLMIN > Da je v tolminski občini veliko posameznikov, tudi med mladimi, ki načrtujejo graditi, kupiti, dozidati ali prenoviti stanovanje oziroma hišo, a sami za to težko zberejo dovolj denarja, je pokazal prvi javni razpis občine. Ta je namenila 50.000 evrov za sofinanciranje upravičenih stroškov stanovanjskih naložb, s katerimi občanom pomaga, da rešijo svoj stanovanjski problem.

Odziv je bi prijetno presenečenje, saj se je na prvi (enomesečni) rok za pridobitev pomoči prijavilo kar 17 občanov. Vsi bi bili upravičeni do pomoči, ker pa denarja za vse ni bilo dovolj, so 50.000 evrov razdelili med pet prijaviteljev z najvišje doseženim številom točk, od tega trem mladim družinam oziroma mladim, ki so bili z letošnjim razpisom opredeljeni kot prednostna kategorija, s čimer je Občina Tolmin sledila zavezi iz lokalnega programa za mlade. Letos torej novega roka za dodelitev te vrste pomoči ne bo več, saj so denar že porabili.

Zaradi velikega zanimanja je zato župan Uroš Brežan predlagal, da v proračunih za leti 2021 in 2022 za izvedbo javnih razpisov za spodbujanje stanovanjskih naložb podvojijo vsoto denarja oziroma za to namenijo vsako leto po 100.000 evrov.


Najbolj brano