Zmagovit izkupiček ob bledem vtisu

Sredin krog je nogometašem Kopra prinesel nove tri točke, s katerimi ostajajo v boju za sam vrh lestvice prve nogometne lige. V mrazu in dežju so kanarčki s težavami z zadetkom strli žilav odpor Aluminija.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > Depresivna vremenska kulisa je očitno vplivala na gostitelje, ki nikakor niso našli pravega ritma in delovali dokaj neambiciozno. V drugačni luči so se predstavili Kidričani, ki so se pridno smukali okrog domačega kazenskega prostora, a zanesljivega vratarja Ivana Vargića niso uspeli “prebiti”. Sicer so prvi zapretili Koprčani v deseti minuti, ko je po globinski podaji Stefan Stevanović s prsmi lepo spustil žogo na nogo Nardina Mulahusejnovića, ki je bil nenatančen. Sledila je terenska prevlada gostov, a David Flakus Bosilj in Marcel Čermak pri zaključkih izdelanih akcij nista bila dovolj zbrana. V prvem polčasu je bilo ob domačem mučenju žoge s strani koprskega osebja na tribunah večkrat slišati "podaj Daretu", vendar tudi Dare Vršič nikakor ni našel matne podaje. Uspešnejši zaključek prvega dela za kanarčke je v 40. minuti z močnim strelom iz razdalje napovedal Ivan Borna Jelić Balta, dve minuti kasneje pa je prišlo do spremembe rezultata. Strelec je bil kdo drug kot Mulahusejnović, ki je na sredini najprej lepo zaposlil Maksa Barišića, ta je podal na desno stran proti Mateju Palčiču, ki je natančno podal na glavo koprske enajstice.

Minimalno vodstvo je očitno zadovoljilo kanarčke, ki so tudi zatem pobudo prepustili Aluminiju. Domače obrambne igralce in Vargića je takoj po vstopu s klopi začel mučiti rezervist Mihael Klepač, ki ga je s podajami zalagal Jure Matjašič. “Moram priznati, da so nas gostje presenetili z visokim presingom ter nam povzročali obilo težav,” je pojasnil Aleksander Rajčević. Miran Srebrnič je skušal s svežimi močmi prekiniti ofenzivo gostov, vendar zvezna vrsta nikakor ni uspela zadržati žoge. Tako je bila obrambna linija vse do konca tekme pod pritiskom, a vseeno ni popustila.

Koper : Aluminij 1:0 (1:0).

Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodnik: Balažič (Ljubljana) 6. Strelec Mulahusejnović (42).

Koper: Vargić 7, Rajčević 6,5, Žužek 6,5, Palčič 6,5, Jozinović 6 (od 83. Pejić -), Dodlek 6, Stevanović 6,5 (od 83. Vekić -), Jelić Balta 6 (od 57. Knežević 6), Vršič 6, Barišič 6 (od 72. Krajinović 6), Mulahusejnović 7 (od 72. Spinelli 6). Trener: Miran Srebrnič.

Aluminij: Janžekovič 5,5, Azemović 5,5, Horvat 6 (od 92. Pantalon -), Petek 5,5, Jakšić 6, Ploj 5,5 (od 55. Krefl 6), Flakus Bosilj 6 (od 55. Klepač 6,5), Čermak 6,5 (od 79. Maletić), Kim 6, Matjašič 6,5, Prša 6. Trener: Slobodan Grubor.

Rumen karton - Jelić Balta.


Najbolj brano