Na Bonifiki do pete zmage

V današnjem obračunu 9. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo so slovenske nogometašice v Kopru z 2:0 (1:0) ugnale Estonijo in potrdile tretje mesto v skupini A.

Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA 

KOPER > Koprska Bonifika je gostila dvoboj zasedb, ki sta že pred časom ostali brez možnosti za nastop med evropsko elito prihodnje leto. Slovenska izbrana vrsta je kljub številnim izostankom proti zadnjeuvrščenim Estonkam potrdila vlogo favoritinj. Varovanke Boruta Jarca so prvo nevarno akcijo izpeljale v 12. minuti, ko je bila po globinski podaji nenatančna Zala Kuštrin, nato je lepe priložnost zapravila še Ana Milović. Ob popolni prevladi na zelenici je v 27. minuti nezbrano estonsko obrambo vendarle kaznovala napadalka Barbara Kralj, ki je bila dovolj prisebna po novi zapravljeni priložnosti Kuštrinove. Dokaj grobe Estonke so bile v prvem polčasu povsem nenevarne za slovenska vrata, v 59. minuti pa so po napaki vratarke Karine Kork Sloveniji podarile drugi zadetek. Končnica tekme je prinesla še nekaj lepih kombinacij domačink, a brez pravega zaključka, medtem ko so streli Estonk kot po pravilu končali v slovenskem bloku. Pred edino preostalo tekmo (Estonija : Slovenija) je vrstni red v skupini A naslednji: Nizozemska 30, Rusija 24, Slovenija 15, Kosovo 12, Turčija 5, Estonija 1.

Slovenija : Estonija 2:0 (1:0)

Stadion Bonifika, brez gledalcev sodnica: Marotta (Italija). Strelki: 1:0 Kralj (27), 2:0 Kork - ag (59).

Slovenija: Šapek, Kos, Vindišar, Erman, Kuštrin (od 65. Križaj), Rogan, Kralj (od 92. Kastelec), Prša (od 92. Janež), Milović, Marolt (od 79. Klopčič), Babnik. Selektor: Borut Jarc.


Najbolj brano