Za nogometaše bo kot na pravi zelenici

Igrišče z umetno travo v športnem centru po 14 letih od odprtja obnavljajo. Staro in obrabljeno podlago so odstranili in sanirali teren, v teh dneh polagajo novo umetno travo. V vodstvu zavoda za šport ocenjujejo, da bodo z 240.000 evrov vredno naložbo dvignili kakovost športne infrastrukture in uporabnikom igrišča omogočili varno in kakovostno vadbo.

Igrišče v športnem centru dobiva novo in visoko kakovostno 
umetno travo. Foto: Zavod za šport Ajdovščina
Igrišče v športnem centru dobiva novo in visoko kakovostno umetno travo. Foto: Zavod za šport Ajdovščina

AJDOVŠČINA > Igrišče z umetno travo v ajdovskem športnem centru je bilo do epidemije v vseh letnih časih polno zasedeno. A po 14 letih je že klicalo po obnovi, saj je bila stara umetna zelenica dotrajana. V vodstvu zavoda za šport so se odločili za prenovo, s katero želijo domačim uporabnikom in drugim tudi v prihodnje na igrišču omogočiti kakovostno vadbo. “Nova umetna trava bo izjemna pridobitev za nogometna društva, šole ter zavod, ki izvaja priprave športnikov. Igrišče je dodana vrednost občinske športne in tudi turistične infrastrukture, saj se na njem lahko izvajajo aktivnosti v vsakem vremenu, poleg tega je opremljen z razsvetljavo,” je pojasnil direktor zavoda Uroš Pintar. Kot je dodal, so se odločili za visoko kakovostno različico umetne trave s posebnimi vlakni, s certifikatom Fifa Quality Pro, ki ima značilnosti že skoraj naravne trave.

“Vrednost naložbe je slabih 200.000 evrov brez davka, 40.000 evrov smo uspeli dobiti na razpisu Nogometne zveze Slovenije, večji del pa je zagotovila občina,” je še povedal Pintar, ki si želi, da se bodo zdravstvene razmere čim prej izboljšale in omogočile normalno delo tudi v športu.

Uroš Pintar

direktor Zavoda za šport Ajdovščina

“Nova umetna trava bo izjemna pridobitev za nogometna društva, šole ter zavod, ki izvaja priprave športnikov.”

V zavodu se letos lahko pohvalijo še z dvema odmevnima dosežkoma. Ajdovsko kopališče je kljub zahtevnim razmeram zaradi covida-19 osvojilo 2. mesto med letnimi kopališči v Sloveniji, zavod za šport pa je bil med prejemniki priznanj edini javni zavod. “Veseli nas tudi, da smo v Vipavski dolini med vsemi ponudniki kamp storitev na prvem mestu glede števila unovčenih bonov. To je potrditev, da odlično delamo tudi na področju turizma in da znamo zadovoljiti še tako zahtevne goste. Tudi domače, ki so letos ustvarili 77 odstotkov nočitev v Avtokampu Ajdovščina,” je še povedal Pintar.


Najbolj brano