Djalo za peto domačo zmago

Peta domača tekma v letošnji sezoni prve SNL je prinesla še peto zmago nogometašev sežanskega Tabora, ki so po povratku med elito v tretjem poskusu na svojem stadionu končno prvič ugnali ljubljansko Olimpijo.

Strelca na današnji tekmi - Timi Max Elšnik (levo) za Olimpijo in 
Aldair Djalo dvakrat za domači Tabor. Foto: Matej Glavina
Strelca na današnji tekmi - Timi Max Elšnik (levo) za Olimpijo in Aldair Djalo dvakrat za domači Tabor. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Sončna nedelja je prinesla enega redkih športnih dogodkov na Primorskem v tem koncu tedna, ki pa je potekal za zaprtimi vrati sežanskega stadiona Rajka Štolfe. V domačem taboru ni bilo večjih kadrovskih presenečenj, saj sta se v začetni postavi ob devetih junakih zadnje prvenstvene zmage proti Bravu pričakovano znašla povratnika Dominik Mihaljević in Mario Zebić, ki sta odslužila rdeča kartona iz Celja, zato pa je zaradi četrtega rumenega kartona manjkal Kevin Grobry, pri Olimpiji pa Mihail Caimacov. Bivši vodja mladinskega pogona Olimpije Goran Stanković se je svojih nekdanjih delodajalcev lotil s preizkušeno taktično postavitvijo; trije branilci, zgoščena sredina ter napadalni trio Mario Babić - Aldair Djalo - Christos Rovas.

Tudi v ljubljanski postavi je bilo moč najti številne ofenzivno naravnane nogometaše, ki so po začetni domači prevladi že v 11. minuti spravili skupaj mat situacijo. Srbski krilni napadalec Đorđe Ivanović je prodrl po levem krilu in v kazenskem prostoru lepo zaposlil Timija Maxa Elšnika, ki je z natančnim in močnim strelom iz prve zatresel mrežo Jana Koprivca in razveselil svojega predsednika Milana Mandarića, ki je skupaj z Mladenom Rudonjo in Sebastijanom Cimerotićem srečanje spremljal v VIP prostoru.

Na odgovor Sežancev je bilo treba čakati zgolj šest minut. Akcijo za izenačujoči zadetek so začeli graditi že na sredini igrišča, po podaji Dominika Mihaljevića pred vrata gostov pa je Rovas žogo lepo spustil na nogo vtekajočega Djaloja in Tabor je zasluženo izenačil. Do konca prvega polčasa sta mreži mirovali, bližje vodstvu pa so bili Kraševci, ki so presenetljivo diktirali ritem in Olimpijo z lahkoto držali daleč stran od Koprivčevih vrat.

V prvih 15 minutah nadaljevanja so zeleno-beli, ki so se pritoževali nad neustrezno travnato površino, konkretneje zasedli sredino igrišča in nanizali nekaj nevarnih napadov po levi strani, kjer je Ivanović “teroriziral” domače branilce. Na drugi strani je dodatno mero živahnosti vnesel rezervist Leon Sever, ki je v 62. minuti iz 20 metrov stresel okvir Olimpijinih vrat. Več sreče so imeli domačini pet minut kasneje, ko je Babić po daljšem preigravanju zadel vratnico, na pravem mestu pa je bil ponovno Djalo in žogo potisnil v prazno mrežo.

Po zaostanku je sledil pričakovan nalet Olimpije, ki je v 76. minuti zapretila preko do tedaj povsem nevidnega Andresa Vombergarja. “Tabor je iz treh priložnosti zabil dva gola. Po drugi strani nam v napadu ni šlo. Očitno bomo morali delati na realizaciji. Igrišče je manjše, ožje in blatno, česar so domačini bolj vajeni. To ne sme biti izgovor. Lahko se le učimo iz te tekme,” je bil razočaran kapetan gostov Miral Samardžić.

V končnici so Koprivec in ekipa zabetonirali vse dostope do domačih vrat, tako da spremembe rezultata na njihovo veselje ni bilo. “Fantje so si želeli te zmage in so bili nagrajeni za trud. Lahko jim le čestitam za zasluženo zmago,” je bil kratek domači trener Goran Stanković.

* Stadion Rajka Štolfe, brez gledalcev, sodniki: Kajtazović, Žunič, Mežnar.

* Strelca: 0:1 Elšnik (11.), 1:1 Djalo Aldair (17.), 2:1 Djalo Aldair (67.).

* CB 24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški (od 82. Hlad), Zebić (od 57. Sever), Krivičić, Mihaljević, Kouao, Djalo Aldair, Babić (od 83. Stanković), Rovas (od 71. Ndzengue).

* Olimpija: Frelih, Marin, Korun (od 88. Bagarić), Samardžić, Andrejašič, Perković (od 88. Ostrc), Elšnik, Ivanović, Fink (od 64. Kurež), Vombergar, Vukušić (od 76. Blagaić).

* Rumeni kartoni: Mihaljević, Nemanič, Djalo Aldair, Hlad; Vukušić, Marin, Kurež.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano