Prinčeve skrivnosti

V poplavi številnih bolj ali manj zanimivih knjig različnih avtorjev o britanski kraljevi družini je pred dnevi izšla še ena, ki jo je napisala Ingrid Seward.

 Foto: STA
Foto: STA

LONDON > O dogajanju na britanskem dvoru piše že dobra štiri desetletja, doslej pa je objavila več kot 20 knjig. Tokratno je poimenovala Prince Philip Revealed: A Man of His Century, v njej pa osrednjo vlogo namenja zgodbi o princu Filipu. Še zlasti naj bi bil zanimiv del, v katerem opisuje nekaj podrobnosti o njegovi odločitvi, da postane mož bodoče britanske kraljice Elizabete II.

Ko sta se spoznala, je bila ona še princesa, on pa pomorski častnik. Kljub nekaterim njegovim pomislekom sta si večno zvestobo obljubila leta 1947, toda po smrti njenega očeta kralja Jurija VI. leta 1952 je on opustil svojo kariero in se povsem posvetil vlogi moža britanske kraljice. Zaradi tega so ga mnogi zbadali, a princ Filip je vse do danes ostal njen zvesti mož in trdna opora tudi v najbolj kočljivih situacijah, ki jih zadnja leta na britanskem dvoru ni bilo ravno malo. Ves čas je bil princ Filip zelo dejaven. Statistika kaže, da je imel 5496 govorov, napisal je 14 knjig.

V zakonu so se jima rodili štirje otroci: Charles, Anne, Andrew in Edward.


Najbolj brano