Pred vstopom vsem merijo temperaturo

Zatem, ko je imela v soboto znake okužbe s covidom-19, je zbolela ena strokovna sodelavka v šempetrski bolnišnici. Zato so testirali vse sodelavce in odkrili tri z asimptomatskimi znaki, ki so v samoizolaciji. Takoj so odvzeli brise še 60 zaposlenim. Vsi testi so bili negativni, zato so danes vsi v službi. Včeraj zvečer so odprli poseben covid oddelek s skupaj 25 posteljami. Danes dopoldne je bil še prazen.

Na vstopu v šempetrsko bolnišnico vsem izmerijo temperaturo.  Foto: Leo Caharija
Na vstopu v šempetrsko bolnišnico vsem izmerijo temperaturo.  Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER > Po besedah strokovne direktorice šempetrske bolnišnice Dunje Savnik Winkler je v soboto ena od strokovnih sodelavk zbolela za covidom-19. Ima značilne znake bolezni. Testi pri vseh, ki so bili z njo v tesnem stiku, so okužbo potrdili še pri treh.

V torek so testirali še 60 zaposlenih in zvečer prejeli izvide, da so bilo vsi na testih negativni, zato so se danes vrnili na delo. “Vnovično testiranje pri njenih najožjih sodelavcih sledi čez osem dni,” dodaja strokovna direktorica.

25

postelj ima covid oddelek v Šempetru

10

postelj bi še lahko uredili

Zdaj imajo trije najožji sodelavci asimptomatsko okužbo in so zato v samoizolaciji oziroma jim je odrejena karantena, čeprav nimajo težav z zdravjem. Delajo v poliklinični ambulantni dejavnosti, obolela strokovna sodelavka pa dela na ortopediji. “Nihče od njih ni imel stika z bolniki,” zagotavlja strokovna direktorica.

Kot posebej poudarja, je ves čas režim dela v bolnišnici poostren, zaposlenim ob prihodu na vstopu merijo temperaturo. Vsi morajo povsod, razen v jedilnici, nositi maske in ohranjati medsebojno varnostno razdaljo, se ne družiti in si razkuževati roke. “Vsem ves čas poudarjamo tudi, naj vsa priporočila spoštujejo v prostem času in naj se množično ne družijo,” poudarja sogovornica.

V torek zvečer so na vrhu stare stavbe bolnišnice uredili tudi poseben covid oddelek s posebnim, ločenim vhodom. “Za zdaj nismo sprejeli še nobenega pacienta z okužbo covid-19, ki potrebuje bolnišnično zdravljenje. Na oddelku je na voljo 15 navadnih postelj in deset neakutnih, skupaj torej 25. V primeru povečanja potreb pa lahko brez poseganja v druge dejavnosti oddelek razširimo še za deset postelj,” omenja Dunja Savnik Winkler. Dodaja, da o tem odloča zdravstveno ministrstvo na podlagi za to ustanovljene ekipe za strokovno koordinacijo.


Najbolj brano