Izbrali najboljše v akciji Postojna v cvetju

Postojnska občina zaradi covida-19 letos ne bo podelila nagrad v akciji Postojna v cvetju na javni prireditvi, sta pa vse nagrajence te dni obiskala in jim čestitala župan in predsednica komisije.

POSTOJNA > Postojnski župan Igor Marentič in predsednica komisije akcije Postojna v cvetju, urbanistka in krajinska arhitektka Ana Pantelin, sta imela kar veliko dela, da sta obiskala vse nagrajence letošnje akcije. Za lepe balkone, vrtove in okolice namreč skrbijo po vsej občini, kaže končni izbor.

Komisija je nagradila najlepše balkonske zasaditve, najlepše kmečke vrtove in najlepše zunanje ureditve. (foto: Arhiv Občine Postojna)

Nagrado za najlepši vrt je prejel Peter Magajna iz Bukovja, sledila sta mu Frančiška Gorup iz Zaloga in Lilijana Gruden iz Šmihela pod Nanosom. Najlepše balkonsko cvetje se je bohotilo pri Bernardi Požar na Velikem Otoku, drugo nagrado v tej kategoriji je prejel Viljem Urbiha iz Žej, tretjo Milenka Bittner z Velikega Ubeljskega.

Da je tudi negovanje zelenjavnega vrta lepo delo, lahko zatrdi Rudolf Blažek z Razdrtega, ki si je prislužil prvo mesto v kategoriji kmečkih vrtov, sledila sta mu Marjan Terčon iz Rakitnika in Vinko Bogataj iz Gorič.

Poslovni objekt sta najlepše uredila Nada in Karlo Česnik iz Postojne, za obiskovalcem prijazno okolico sob Kapelj iz Prestranka skrbi Vladimira Kapelj, tretjo nagrado v tej kategoriji pa je prejel bar Calmas caffe v Postojni.

Posebni nagradi je komisija podelila društvu Škratovka za celostno ureditev vrta pri grajski štali gradu Haasberg v Planini in Slavici Urbančič iz Stare vasi za ureditev okolice stare družinske hiše.


Najbolj brano