Z najstarejše slovenske rekreativne dirke sta zmagi šli v tujino

Kolesarski klub Soča je v soboto gostil 45. vzpon za pokal občine Kobarid. V absolutni konkurenci sta zmagala Italijan Andrea Calza in Laura Šimenc iz hrvaškega BK Umag. Sezona se bo nadaljevala z nedeljsko dirko na Slapu pri Vipavi.

S starta v Kobaridu se je pognalo 76 kolesarjev.  Foto: Tadej Volarič
S starta v Kobaridu se je pognalo 76 kolesarjev.  Foto: Tadej Volarič

KOBARID > S starta najstarejše in vsa leta neprekinjeno izpeljane slovenske rekreativne dirke se je v nalivu izpred mlekarne Planika v Kobaridu pognalo 76 tekmovalcev. Udeležence dirke, ki šteje za slovenski pokal rekreativcev in veteranov, je čakalo 8,6 kilometra klanca s 600 višinskimi metri vzpona in s ciljem na planini Korito nad Drežniškimi Ravnami.

Med moškimi je bil absolutno najhitrejši Italijan Andrea Calza, ki je ciljno črto prečkal po 22 minutah in 24 sekundah. Drugi je bil s časom 23,42 štajerski kolesar Blaž Goričar (Bike republic Štore). Bron si je priborilJan Arko iz JB Teama Novo mesto (23,46). Goričar je sicer slavil med mlajšimi veterani A, kjer se je z drugim mestom in odličnim časom 24,09 izkazal Kristijan Božnar iz KK Izvir Vipava. Organizator, KK Soča, se je sicer v Kobaridu veselil srebrnega odličja starejšega veterana E Milka Volariča, ki je postavil za svoja leta zelo dober čas 26,59.

V absolutni ženski konkurenci je s časom 26,27 slavila članica hrvaškega BK Umag Laura Šimenc. Srebro je osvojila Špela Škrajnar iz štajerskega Ganesha Teama iz Zlatoličja (28,59). Bron je šel v Italijo. Zanj je Barbara Dusedoseglačas 30,27.

Vipavci bodo v nedeljo gostitelji šeste ravninske krožne dirke Slap-Lože, ki bo štela kot državno cestno prvenstvo za ženske, rekreativce in veterane. Start bo ob 13. uri na avtobusni postaji na Slapu pri Vipavi. Dekleta in starejše veterane čaka 40 kilometrov, ostale pa 60 kilometrov kolesarjenja. Prijaviti se je mogoče spletno (http://prijavim.se) ali na dan dirke na startnem mestu. Informacije: spletna stranwww.izvir-klub.si in elektronska pošta info@izvir-klub.si.


Najbolj brano